Lübnan'a destek için “dayanışma çadırı” kurmak isteyen 6 kişiye gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Lübnana destek için “dayanışma çadırı” kurmak isteyen 6 kişiye gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 16:04

Filistin ve Lübnan'a destek için Taksim'de “dayanışma çadırı” kurmak isteyen 6 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Taksim Gezi Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Bedri Vatansever, dün de aynı yerde ve Kadıköy İskele Meydanı'nda çadır açtıkları için 34 arkadaşlarının gözaltına alındığını söyledi.

“Direnen Filistin ve Lübnan halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstermek amacıyla bugün burada dayanışma çadırı kuracağız” diyen Vatansever, yüreklerinin Filistin ve Lübnan ile attığını kaydetti.

İsrail'i protesto amacıyla çeşitli sloganlar atan grup, “Katil İsrail, Filistin ve Lübnan'dan defol. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)” imzalı pankart açtı.

Grup, basın açıklaması yaptıktan sonra Filistin ve Lübnan'a destek için “dayanışma çadırı” kurmak istedi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan polis, İstanbul Valiliğinin Taksim Gezi Parkı'nda çadır kurma izni vermediğini belirterek, basın açıklamasının ardından gruptan dağılmasını istedi. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Tuğrul Pek tarafından bu yönde 3 kez uyarılan gruba, bu uyarının dikkate alınmaması nedeniyle müdahale edildi.

Müdahale sonucu gözaltına alınan 6 kişi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne ait bir polis otobüsüne bindirilerek emniyete götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!