LPG'de patlama korkusuna son

Güncelleme Tarihi:

LPGde patlama korkusuna son
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 10:18

İlk olarak ABD askeri tesislerinde kullanılan yanıcı ve patlayıcı maddelerden koruyan EXCO Sistem Türkiye'ye getirildi. İtalyan firmanın ürettiği özel alaşımlı madde ile benzin, mazot yada LPG dolu depoların patlaması kesinlikle önleniyor.

Parlama, aşırı ısınma, darbe, ateşli silahlar veya terörist hareketler, deprem ve statiklenme sonucu oluşacak ateş alma durumunda depolanan yakıntın infilak etmesini önleyen sistem önümüzdeki günlerde hayatımıza girecek. Oset Zırhlama ve Güvenlik Sistemleri tarafından hizmete sunulan EXCO adlı ürün hakkında bilgi veren yetkililer,"Sistem özel altıgen yapısı sayesinde depo içersinde aşırı sıcak noktaların oluşumunu engelleyerek, artan ısıyı tankın içinde eşit olarak dağılmasını sağlıyor" dedi.

Uçak, tanker, benzin-mazot-LPG'li araçlar, askeri araçlar ve yakıt depolarında kullanılabilen ve sadece yüzde 1'lik bir alan kaplayan Exco'nun ağırlığının yok denecek kadar az olduğu belirtildi. Çoğunluğu emekli asker olan Exco Ersece'in Genel Müdürü Erdem Kılıç, "Bu teknolojinin önümüzdeki günlerde kara,hava, deniz taşımacılığında, havaalanlarında, silahlı kuvvetlerde, endüstride, zırhlı VİP araçlarda, yakıt ve gaz üretim işletmelerinde, depolama, taşımacılık veya dağıtım endüstrilerinde, kimyasal endüstride, evlerde ve sanayide kullanılan tüplerde ve benzin istasyonlarında kullanılacak" diye konuştu.

Halen kullanılan araçların deposuna atılarak, yeni üretileceklerin araçların depo içinin kaplanmasıyla sağlanacak güvenliğin yüzde 100 olduğunu belirten Kılıç, "Depoya ateş edilsede, sigara atılsada hatta yangın halinde olsa dahi bir patlama yada infilak olması mümkün değildir" diyerek halen evlerdeki mutfak tüplerinin, şehir içindeki benzin istasyonlarının ve seyir halindeki tüm araçların birer seyyar bomba olduğunun altını çizdi.

Exco'nun halen ABD, İspanya, Almanya, İngiltere, Avusturya, Kanada, Filipinler ve Güney Afrika'da özellikle askeri teknolojilerde kullanıldığını belirten Kılıç, "Maliyeti oldukça düşük olan sistemin sertifikası İtalyan Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri tarafından verilmiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!