LPG tankeri alev aldı

Güncelleme Tarihi:

LPG tankeri alev aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 10:44

Yeşilköy'de LPG tüpü yüklü bir kamyonda patlama oldu.Patlama sonrası çıkan yangın nedeniyle tren seferleri aksadı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Alınan ilk bilgilere göre, LPG tüpü yüklü bir kamyon Yeşilköy Tren İstasyonu yakınındaki köprü altında alev aldı.

Patlamaların meydana gelmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu. Bölgeye çıkan tüm yolllar trafiğe kapandı.

Yangın nedeniyle Sirkeci'den Halkalı yönüne hareket eden trenler, Zeytinburnu'ndan geri dönüyor. Halkalı'dan hareket eden trenlerin de seferlerini tamamlayamadıkları belirtildi.

TANKERDEKİ GAZIN YANARAK BİTMESİ BEKLENDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yeşilköy Tren İstasyonu yakınındaki alt geçitten geçmeye çalışırken sıkışarak alev alan LPG tankerindeki gazın, yanarak bitmesini beklediklerini bildirdi.

Karahan, Yeşilköy'de üstünde tren rayları bulunan alt geçitte sıkışarak alev alan LPG tankerindeki yangına müdahale edildiğini ve yangının kontrol altına olduğunu söyledi.

Karahan, “Tankerdeki yangın, çarpmadan dolayı oluşan kıvılcım nedeniyle başlıyor. Tanker tamamen dolu. Şu anda soğutma çalışmaları yapılıyor. Tankerdeki gazın yanarak bitmesini bekliyoruz. Yangın bölgesine doğrudan müdahale etmiyoruz. Zira bu kez yangının daha çok büyüme ihtimali ortaya çıkar” dedi.

Bu arada, Yeşilköy Tren İstasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede tren raylarının altından geçen alt geçitte yanmaya başlayan 34 UFC 66 plakalı LPG tankerine çok sayıda itfaiye ekibince müdahale ediliyor.

Polis ekipleri de herhangi bir patlama ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Haberin Devamı

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATIYOR

Görgü tanıklarından Murat Cebe, “evinde otururken bir trenin geçmesinden yaklaşık 5 dakika kadar sonra büyük bir patlama sesi duyduğunu” belirterek, “Dışarı çıktım, tanker yanıyordu. Daha sonra da 2 patlama daha oldu. Büyük bir facia atlatıldı” dedi.

Gül Göktepe ise “Önce çok yoğun bir patlama sesi duyduk. 5 dakika sonra ikinci patlama oldu. Daha sonra bir patlama daha oldu. İlk itfaiye ekibi 10 dakika kadar sonra geldi ve müdahale etmeye başladı. Sağlık görevlilerine de haber verdik. Tankerin şoförünü görmedik ama duyduğuma göre araçtan atlayıp uzaklaşmış. Çok ucuz atlatıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

YANGIN AKŞAM SAATLERİNDE SÖNDÜRÜLDÜ

LPG tankerinde çıkan yangın akşam saatlerinde söndürülerek gaz kaçağının önlendiğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan yaptığı açıklamada, “Tankerdeki yangın, su ile soğutulduktan sonra köpükle boğularak söndürüldü” dedi.

Tankerde gaz kaçağı olabilecek yerleri, “Tıkaç” tabir edilen malzemeyle kapattıklarını anlatan Karahan, bunun ardından yapılan ilk kontrollere göre gaz kaçağı bulunmadığını belirtti.

Olay sırasında “Patlama” değil, “Parlama” olduğunu ifade eden Ali Karahan, “Tankerin üstündeki kapağın köprü altına çarpması sırasında çıkan yüksek ses, çevredeki vatandaşlarca patlama olarak algılanmış olabilir” diye konuştu.

TREN SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

Haberin Devamı

LPG tankerinde çıkan yangın nedeniyle durdurulan Halkalı-Sirkeci banliyö treni seferleri yeniden başladı.

Yeşilköy Tren İstasyonuna yaklaşık 150 metre mesafede rayların altından geçen alt geçitte yanmaya başlayan 34 UFC 66 plakalı LPG tankerinin söndürülmesinin ardından TCDD yetkililerince bölgede inceleme yapıldı. Bu tespitler sonucu olayda zarar gören ray ve elektrik hatlarında gerekli onarım yapıldı.

Bu çalışmaların ardından, Halkalı-Sirkeci hattındaki tren seferleri, karşılıklı olarak yeniden yapılmaya başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!