Lösemili çocuklara bile acımıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Lösemili çocuklara bile acımıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 00:00

İstanbul’la birlikte 6 ilde aynı anda düzenlenen sahte ilaç operasyonunda ele geçen TIR’lardan birinde lösemili çocukların tedavisinde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş 30 bin adet bebek maması bulundu.

Gözaltına alınan 50 kişiden 7’si emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. İstanbul, Bursa, İzmir, Samsun, Batman ve Hatay’da eş zamanlı başlatılan operasyonda ele geçen 3 TIR’da 150 bin adet sahte ilaç, 200 bin tarihi geçmiş ilaç ile 30 bin çalıntı ilaç ele geçirildi.

S.C. tarafından organize edilen şebekenin 6 grup halinde çalıştığı tespit edildi. Birinci gurubun sahte ilaç ürettiği, ikinci gurubun ilaç hırsızları ile bağlantı kurduğu, üçüncü grubun süresi geçmiş ilaçların depolanmasını yaptığı, dördüncü grubun ilaçların barkodlarını değiştirdiği, beşinci grubun sahte ilaç kutularını hazırladığı, son grubu oluşturan eczacıların da ilaçları piyasaya sürdükleri belirtildi.

Şebekenin spor ve güzellik salonlarında reçetesiz satılan enerji veren, yorgunluğu gideren, zayıflatan ve saç dökülmesini engelleyen ilaçlar üretip sattığı ortaya çıktı. Yetkililer, bu tür yerlerde satılan ilaçlara dikkat edilmesi gerektiğini bildirdiler. Şebekenin, sevkiyatlarda sorun yaşamamak için sahte basın kartı ve Polis Haberleri Gazetesi’nin kimliklerini kullandıkları belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!