Loren'in büyük aşkı öldü

Güncelleme Tarihi:

Lorenin büyük aşkı öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 13:12

İtalya'nın en tanınmış film yapımcısı ve oyuncu Sophia Loren'in eşi Carlo Ponti 94 yaşında öldü. ANSA ajansı, Ponti'nin dün gece, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Ponti'nin akciğer rahatsızlığı nedeniyle birkaç gün önce hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Federico Fellini, Jean-Luc Godard ve David Lean gibi tanınmış yönetmenlerle çalışmış olan Ponti'nin 1954 yapımı "La Strada" ve 1965'deki "Dr. Jivago"da imzası bulunuyor.

 LOREN'LE BÜYÜK AŞK YAŞAMIŞTI

Carlo Ponti ünlü oyuncu Sophia Loren ile büyük bir aşk yaşadı.

Film yapımcısı olmadan önce hukuk eğitimi gören ve bir süre avukatlık yapan Ponti, Lauren ile genç kızken tanıştı.

"Doktor Jivago" (1965) filmiyle Oscar ödüllerinde en iyi yapımcı dalında aday gösterilen Ponti, kendisinden 25 yaş küçük, Napoli'nin fakir kızı Lauren ile 1952'de tanıştığında ilk eşi Giuliana ile evliydi.

Lorenin büyük aşkı öldü

Haberin Devamı

Çift ilişkilerini basının büyük ilgisine rağmen gizlemeye çalıştı, ancak sosyete yazarı Louella Parson bu ilişkiyi ortaya çıkardı. İlişkileri Katolik İtalyasında sorun çıkardı ve Ponti zina yapmakla suçlandı.

İtalya'da boşanmanın yasak olduğu bu dönemde Ponti ve Loren, avukatlarının vekaletiyle Meksika'da evlendi.

Ponti ile Sophia Loren 17 Eylül 1957'de evlendiğinde, Loren 23 yaşındaydı. Ponti, evli ve Katolik olduğundan ilk eşinden boşanamıyordu. Bunun için ilk eşiyle ve Loren'le birlikte Fransız yurttaşlığına geçerek boşandı. Ponti ile Loren, 9 Nisan 1966'da yeniden evlendi. Böylece Ponti, iki eşli olarak Katolik yasasını çiğnemekten kurtuldu.

Çiftin, evliliklerinden Carlo Junior ve Edoardo adlı iki oğulları oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!