Lordlar Kamarası'nda Türk- Yunan dostluğu

Güncelleme Tarihi:

Lordlar Kamarasında Türk- Yunan dostluğu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 11:06

AVRUPA Parlamentosu milletvekilliği için İngiltere'den aday gösterilen Türk kökenli politikacı Nilgün Canver ile Yunan kökenli Stephen Alambritis, Kıbrıs ve Türk toplumunun sorunlarına yönelik çalışmalar yürütmek için Lordlar Kamarası'nda ilk defa bir araya geldi.

Haberin Devamı

Türkler'in yoğun yaşadığı Harringey Belediye Meclisi üyesi Nilgün Canver ve Güney Londra Meclis üyesi Yunanlı Stephen Alambritis, Lordlar Kamarası'nda İngiltere'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan ile birlikte Türkiye ve Kıbrıs konulu toplantı yaptı. Türk toplumuna yakınlığı ile bilinen, Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan'ın daveti üzerine yapılan görüşmede, Türkiye ve Kıbrıs'a yönelik sorunlar konuşuldu. Kıbrıs ve Türk toplumunun özellikle Türkiye ve Kıbrıs'tan gelen gençlerin sorunlarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Canver, Kıbrıs Rum kesimini temsil eden Stephen Alambritis ile yakın işbirliği içinde olduklarını anlattı. Canver ayrıca, Alambritis ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılması konusunda, Kıbrıs'ta İşçi Partisi Hükümeti'nin önderliğinde öne sürülen ciddi biçimde gelişim göstermekte olan Kıbrıs meselesi konusunda halka yönelik çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Haberin Devamı

İngiliz Hükümeti'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Joan Ryan, DHA'ya yaptığı açıklamada, İngiltere'de Kıbrıs Rum kesiminden gelen toplum ile Türk toplumunun barış içinde birlikte çalışarak çok iyi işler yaptığını, bu dayanışmanın Kıbrıs'a da taşınmasını istediklerini söyledi. Ryan, “İşçi Partisi olarak toplumları bir araya getirme görevini yerine getirmekle yükümlüyüz. Türk ve Kıbrıs toplumunun bir arada yaşamasının mümkün olmadığını düşünenler var ancak bu doğru değil. Londra'da bu sağlandı ve bunun devamı ve gelişimi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Diğer Avrupa Parlamentosu milletvekili adayı olan Güney Londra Meclis üyesi Yunanlı Stephen Alambritis, Güney Londra'da bir komite merkezi bulma çabasında olan Türkler'e yardıma hazırlanıyor. Bölgesinde büyük bir Türk topluluğu yaşadığını anlatan Alambritis, “Türk vatandaşlara bir merkez kurmak çabasındayız. Bu işi seve seve kabul ettim. Bundan böyle her konuda Nilgün Hanım ile işbirliği içinde olacağız” dedi.

Gelecek yıl yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday gösterilen Nilgün Canver , 12 yıldan bu yana İşçi Partisi üyesi olarak siyaset yapıyor. Londra'daki Türklerin büyük destek verdiği Canver, gelecek yıl yapılacak seçimleri kazanırsa, ‘İngiltere'den Avrupa Parlamentosu'na giden ilk Türk politikacı' unvanını da kazanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!