Londra yerine İstanbul'a gidin

Güncelleme Tarihi:

Londra yerine İstanbula gidin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Haberin Devamı

İngiltere'de faaliyel gösteren Ekonomik İstihbarat Birimi (EIU) adlı araştırma kuruluşu, henüz yaz tatilini geçireceği yeri belirlemeyenlere Londra ve Tokyo yerine İstanbul ve Roma'ya gitmelerini önerdi.

The Economist grubu bünyesindeki EIU'nun dün yayımlanan ‘Dünya Düzeyinde Hayat Pahalılığı’ adlı raporunda, tatilcilere Asya yerine Orta Avrupa'da yer alan ülkelere gitmeleri, Avrupa'da kalacaklara da Londra yerine İstanbul veya Roma'yı tercih etmeleri önerildi. Raporda İstanbul'un hem ucuz hem de görülebilecek yerler açısından zengin olduğu belirtildi.

EIU'nun araştırması, dünyanın 133 kentindeki temel ürünlerin ve fiyatların çok dikkatle incelenmesiyle yılda iki kez yapılıyor. Araştırmada, bu yaz son anda tercih yapacak tatilcilerin Asya'ya gitmekten kaçınmaları, Tokyo'nun dünyanın en pahalı kenti olduğu, HongKong ve Singapur'daki turistik kentlerin de dünyanın en pahalı 10 kenti arasında bulunduğu ifade edildi.

Avrupa'nın en pahalı kentinin Londra olduğu belirtilen araştırmada, İngiltere başkentinin dünyanın da en pahalı 7. kenti olduğu kaydedildi.

EIU'ye göre, yine de Avrupa'da ucuz tatil yöreleri bulmak mümkün. Tavsiye edilen Avrupa kentlerinden İstanbul, listedeki en pahalı 110. kent konumunda. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin de listede 121. sırada olduğu belirtilen rapora göre, Lizbon, Roma ve Dublin de tavsiye edilen Avrupa kentleri arasında.

ABD'de New York'un dünyanın en pahalı 8. kenti olduğu kaydedilen raporda, Avustralya'da ise doların değerinin düşürülmesiyle başkent Sydney'de hayatın ucuzladığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!