Lokomotif Antalya

Güncelleme Tarihi:

Lokomotif Antalya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da tatil yapan Turizm Bakanı Erkan Mumcu, yeni yıldan beklentilerini açıkladı. Mumcu ‘2001’de sezon iyi geçecek’ dedi

TATİL YAPIYOR

TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, bayram ve yılbaşı tatilini Antalya'nın Belek Beldesi'ndeki Gloria Golf Resort Hotel'de geçiriyor. Eşi Işın Hanım, çocukları İbrahim Turkan ve Mehmet Ali ile birlikte tatil yapan Mumcu, 2001 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentilerini açıkladı.

SORUNSUZ PAZARLAMA

Antalya'nın Türk turizminin lokomotifi olduğunu, bunun 2001 yılında da değişmeyeceğini dile getiren Turizm Bakanı Mumcu, ‘‘Antalya'nın pazarlamasında bir sorunumuz yok. 2001 yılında sezon çok iyi geçecek. Bizim sıkıntımız Ege'deki bazı turizm merkezleriyle ilgili’’ dedi.

YATAK KAPASİTESİ

Antalya'nın yatak kapasitesinin büyütülmesi gerektiğini savunan Erkan Mumcu, ‘‘Turizm sektörünü büyütürken yapacağımız ilk iş, sektörle ilgili yasal mevzuatı değiştirmek olmalıdır. Bu amaçla, yasa değişikliği paketini Bakanlar Kurulu'na getireceğiz’’ diye konuştu.

AKDENİZ'E YATIRIM

Mumcu, şöyle konuştu:‘‘Alanya, Side ve Kemer'in altyapısı yenilenecek. Gözle görünür bütün sorunları halledeceğiz. Bakanlığın yatırım olanaklarının yüzde 50'sini Akdeniz bölgesinde kullanacağız. Çünkü, bu bölge Türkiye'ye çok büyük gelir kazandıran turizm cennetimizdir.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!