Lodos can aldı 312 kişi hastanelik

Güncelleme Tarihi:

Lodos can aldı 312 kişi hastanelik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 00:00

Bursa, Çanakkale ve Balıkesir’de lodosun saatteki hızı 80 kilometreye ulaştı. Çanakkale’nin Lapseki Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Gürbüz Örnek, eşi Filiz Örnek ile kızları Berra, Çağla ve Merve Örnek, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Hastaneye kaldırılan 5 kişiden Berra Örnek (15) hayatını kaybetti. Bursa’da 312 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere başvurdu. Merkez Osmangazi İlçesi Mutlular Mahallesi Engin Sokak’ta oturan ve karbonmonoksitten zehirlenen Ömer İnan (40) ve eşi Emine İnan’a (38) ilk müdahale sokakta yapıldı. Sağlık ekipleri serum taktıkları çifti daha sonra hastaneye kaldırdı.

Seferler durdu

Yalova’dan feribot ve deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Çanakkale Boğazı’nda çok sayıda gemi, Bozcaada Ayazma Koyu açıklarında demirleyerek lodos fırtınasının dinmesini bekliyor. Lodostan Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada, Kabatepe-Gökçeada arasındaki feribot ve araba vapuru seferleri durdu. Marmara’da ise 66 gemi Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine sığındı. İstanbul’da ise iç hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Bodrum’un Konacık Beldesi’nde motosikletiyle işe gitmek için yola çıkan işitme engelli Fırat Ahmet Doğan’ın (23) üzerine kırmızı ışıkta beklerken, şiddetli lodos nedeniyle sökülen aydınlatma direği devrildi. Başından yaralanan Doğan’ın sağlık durumu ağır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!