Lodos: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Lodos: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 01:53

Önceki akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreyi bulan lodos, hayatı felce uğrattı. Lodos nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara, Kayaş'ta Ebubekir Sıddık Camii‘nin minaresi akşam şiddetli lodos nedeniyle devrildi. Namaz için camide bulunan Basri Çağtekin ile Mithat Köreken öldü, 5 kişi yaralandı. Antalya’da da lodostan uçan kiremitleri düzeltmek için çatıya çıkan 65 yaşındaki Ahmet Ali Şişhaneci dengesini kaybetti ve düşerek hayatını kaybetti. Bursa'da 49 yaşındaki Gülay Boşnak, Burdur'da 60 yaşındaki Münevver Dede ve Trabzon'da da 69 yaşındaki Hacıkız Şaş soba zehirlenmesi nedeniyle öldü. İzmir'de ise 19 yaşındaki Derya Balcı, lodos nedeniyle şofbenin tıkanması sonucu yaşamını yitirdi.

Lodos, İzmir'de de 2 minareyi devirdi. Marmaris'te ise İngiliz bandıralı ‘Victoria’ ve Liberya bandıralı, ‘Costa Classica’ adlı yolcu gemileri fırtınaya yakalanınca limana sığındı. Ayvalık'ta ise 10 küçük tekne battı. İzmir'de sağanak ve denizin kabarması nedeniyle sahildeki işyerlerini su bastı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışının ardından, Erzurum'da -34 dereceye düşen ısı nedeniyle tonlarca sebze ve meyve dondu. Edirne'de kar nedeniyle amatör küme maçları iptal edildi, şehirlerarası otobüs seferleri de aksadı.

Camiye bırakılan 20 günlük bebek donarak öldü

Gaziantep'te Abuzer Gaffar Camii'ne bırakılan bir bebek donarak yaşamını yitirdi. Teravi namazına giden vatandaşların bulduğu 20 günlük bebek Gaziantep Devlet Hastanesi'ne götürüldü, ancak erkek bebeğin soğuktan donarak öldüğü belirlendi.

İskenderun'da ise sokakta yalnız yaşayan 50 yaşındaki evsiz İskender Pırıldı da soğuktan donarak öldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!