Listesinin başında Demirel var

Güncelleme Tarihi:

Listesinin başında Demirel var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2002 01:35

Hakan İnce adlı doktorun liderlik yaptığı örgüt üyelerinin, başta 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in bulunduğu birçok kişiye suikast planladığı anlaşıldı.

Banka soygununun ardından radikal İslamcı örgüt çıktı. Örgüt lideri doktorun, Süleyman Demirel ve İsmail Cem başta olmak üzere birçok kişiye suikast planladığı ortaya çıktı.

4. Levent İş Bankası soygununun ardından, henüz kurulma çalışmalarını sürdüren ve müthiş suikast planları hazırlayan radikal dinci bir örgüt çıktı. Görevine gitmediği için memurluktan atılan Doktor Hakan İnce'nin (31) liderliğindeki 'aile içi örgüt' üyelerinin, aralarında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in de bulunduğu birçok kişiye suikast, İncirlik Üssü ve bazı televizyon binalarına da bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in yaptığı açıklamaya göre örgütü ortaya çıkartan operasyonlar şöyle başladı:

Polis bir hafta bekledi

Soygundan önce gasp edilen ve plakası değiştirilen Renault Laguna marka otomobilin terk edildiği Sanayi Mahallesi, Akşen Sokak çevresinde bir çember oluşturan polis, yaya olarak uzaklaşan soyguncuların aynı bölgede saklandığı ihtimalini değerlendirerek inceleme başlattı. Muhtarlık kayıtlarından, evlerde yaşayanlar tek tek araştırıldı. Bu arada bir sokak ilerde oturan ve radikal İslamcı görüşleri ile tanınan Hakan İnce'nin izi bulundu. İnce'nin günlerce evden çıkmadığı belirlendi. Şüpheler yoğunlaşınca İnce'nin evi uzman polisler tarafından takibe alındı. İnce'nin yasadışı Hizbullah örgütü üyesi olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, Hizbullahçıların polis baskınında eş ve çocukları kendilerine siper etmelerini göz önüne alarak bir hafta dışarı çıkmasını bekledi. Cumartesi günü evden çıkan Hakan İnce polisleri fark edince kaçmak istedi. ‘‘Şehit olacağım, teslim olmayacağım’’ diye bağıran İnce, ekipler tarafından yakalandı. Hakan İnce'nin verdiği bilgiler doğrultusunda operasyonları sürdüren güvenlik kuvvetleri, soygunu birlikte gerçekleştirdikleri kayınbiraderleri Mehmet Boz ve Seydi Boz ile bacanağı Bahtiyar Gönen'i de yakaladılar. Soygunculara yardım ve yataklık ettikleri belirlenen İnce'nin eşi Fadime İnce, kardeşi Gültekin İnce ile Fatih Meclis, Celal Çiftçi ve Zafer Şahin de gözaltına alındı.

Paralar cihat fonuna

Poliste verdiği ifadesinde Türkiye gibi Müslüman bir ülkenin dış işlerinde Yahudi ve Hıristiyanlarla işbirliği içine girmesine kızdığını söyleyen İnce, ‘‘HAMAS'tan Hizbullah'a kadar hepsini inceledim, ama beğenmedim. Kendi örgütümü kurup, Yahudi ve Hıristiyanlarla ilişki içinde olan kişileri öldürecek kurumları da bombalayıp yakacaktım’’ dedi. Bankadan aldıkları yaklaşık 40 milyar lirayı dolara çevirdiğini söyleyen Hakan İnce, soygunlardan elde ettikleri parayı beşe böldüklerini, dört payı aralarında paylaştıklarını, beşinci payı ise 'cihat' için ayırdıklarını açıkladı.

İŞTE LİSTE

Doktor Hakan İnce, örgütünün suikast ve saldırı yapmayı planladığı siyasetçi, işadamı ve kurumların isimlerini şöyle sıraladı: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, işadamı Sakıp Sabancı, lions kulüpleri. İfadesinde basın kuruluşlarının da hedef olduğunu belirten İnce ‘‘Kanal D ve ATV'ye molotof kokteylleriyle saldırıp, güvenlik görevlilerini öldürdükten sonra, içindekilerle beraber binaları yakacaktık’’ dedi.

Evde televizyon bile yok sadece pilli radyosu var

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Hakan İnce'nin elektronik eşyalara düşmanlığı olduğu öğrenildi. Doktorun, eşi Fadime İnci ve tek çocuğuyla kaldığı evinde televizyon dahi bulunmadığı, sadece pilli bir radyo bulunduğu tespit edildi.

Suç dosyaları kabarık

Doktor Hakan İnce ve örgüt üyelerin gerçekleştirdiği eylemler şöyle: 8 yıl önce Konya'nın Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı önünde nöbet tutan askerin uzun namlulu silahının gasp edilmesi ve 5 Kasım 2001 tarihinde de Ankara'dan gasp edilen Mercedes marka otomobille İş Bankası Afyon, Bolvadin Şubesi'nin soyulması. Geçen yıl Kağıthane'den 2 adet oto plakası hırsızlığı, İstanbul'daki soygun günü olayda kullanılan aracın gaspı, Adana'da otomobil gaspı ve ardından Akşehir'de banka soygunu için keşif yapılması, yine Sungurlu'da otomobil hırsızlığı ve ardından Afyon'da banka soygunu için keşif yapılması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!