Liselinin mezara atılması olayında 1 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Liselinin mezara atılması olayında 1 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 10:41

KAYSERİ’de lise öğrencisi 18 yaşındaki Osman Arslan’ı, kaçırarak işkence ettikten sonra diri diri mezara gömdüğü ileri sürülen 22 yaşındaki İsmail Vural tutuklandı.

Nakliyecilik yapan İsmail Vural, Erkilet Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorgulanmasının ardından adliyeye gönderildi. Nöbetçi mahkeme tarafından ifadesi alınan şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Cüneyt Savaş ise, tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı. Olaya karıştıkları ileri sürülen ve kimlikleri belirlenen 2 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi’nde yatan, yüzü ve gözleri morarmış, her iki el bileğinde sargılı olan Osman Arslan’ın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Osman Arslan’ın sol el bileğindeki kırık nedeniyle ikinci kez ameliyat olacağı bildirildi. Hastaneden ayrılmayan babası Sedat ile dedesi Hacı Osman Arslan ise, şüphelilerden davacı olacaklarını yineledi.

İsmail Vural, aynı kıza aşık olmaları nedeniyle tartıştığı lise son sınıf öğrencisi Osman Arslan’ı, 3 arkadaşıyla birlikte kaçırıp kollarını kırıp bileklerini de bıçakla kestikten sonra Kuşçu Mahallesi’ndeki mezara atmakla suçlanıyor. Tedavisi süren gencin ailesi, kız nedeniyle tartışıldığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Aile, çocuklarının kirli işlere bulaştırılmak istendiğini, zanlıların bu yöndeki isteklerini reddetmesi üzerine kaçırıldığını ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!