Liselilerin rol modelleri

Güncelleme Tarihi:

Liselilerin rol modelleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 00:00

Batman Valiliği’nin 20 şehirdeki 750 bin liseli gence yönelik “İdeallerimizdeki Yarınlar-2” projesinin ödül töreni dün yapıldı. İdeallerindeki yarınları yazan binlerce öğrenciden dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Törende, öğrencilerin rol modeli seçtiği Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hürriyet Yazarı Taha Akyol, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Sabah Gazetesi Yazarı  Nihat Hatipoğlu da katıldı. “İdeallerimizdeki Yarınlar”, gençlerde birlikte yaşama kültürü ve dilini geliştirmeyi, toplumsal barışın yol haritasını çıkarmayı hedefliyor. Liseli gençliğin rol modelinin de belirlendiği projeyi Kalkınma Bakanlığı-SODES (Sosyal Destek Programı), Bahçeşehir Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Hürriyet Gazetesi, Doğan Kitap ve Türkiye Yazarlar Birliği destekliyor. 2010’da ilki hayata geçen proje, bu kez Güneydoğu’daki liselerle sınırlı kalmadı. Öğrencilerin seçtiği rol modellerin doğduğu şehirlerle birlikte 20 ildeki liseleri kapsadı. Türkiye Yazarlar Birliği, binlerce öğrencinin kendi ideal yarınını yazdığı eserler arasından her ilin en iyi ilk üçünü seçti. Cumartesi günü dereceye giren 60 öğrenciye, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törende ödülleri verildi.

Şeref bahşettiniz

Haberin Devamı

Davutoğlu konuşmasında öğrencilere “Rol modeli seçmekle büyük şeref bahşettiniz. Bütün makamlar geçicidir ama hocalık bakidir. Ebediyete kadar sürer, öldükten sonra da devam eder. Bilin ki, Ankara’da bir hocanız var. İstediğiniz zaman gelebilir, arayabilirsiniz. İdeallerinizi geniş tutun, gelecek nesillere rol model olmak için çalışın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!