Liseli kızın cinayet sanığı serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Liseli kızın cinayet sanığı serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 14:43

SİNOP’ta geçen yıl boğazı kesilerek öldürülen 14 yaşındaki lise öğrencisi Yeliz Özdoğru’nun katil şüphelisi olarak tutuklanan 21 yaşındaki Kurtuluş E., yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugünkü duruşmada tahliye edildi.

Cezaevine girmeden Sinop’ta bir yerel gazeteye gidip, hakkındaki dedikodular yüzünden ‘Katil ben değilim’ diyen Kurtuluş E., gazetecilerle de olay yerine gidip gazetecilere kendisine göre cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğini anlatmıştı. Amcasının evinde cinayet aletiyle benzer bıçak seti bulunması üzerine tutuklanan Kurtuluş E., bugünkü duruşmada da cinayeti kendisinin işlemediğini tekrarladı. Mahkeme Kurtuluş E.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Olay geçen yıl Mart ayında Sinop’un merkeze bağlı Uzungürgen Köyü’nde meydana geldi. Kursa gitmek için evden ayrılan Sinop Atatürk Lisesi 1’nci sınıf öğrencisi Yeliz Özdoğru’nun akşam eve gelmemesi üzerine ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Ailenin başvurusu üzerine ormanlık alanda arama yapan ekipler, 1 hafta sonra genç kızın cesedini köyde boş bir arazide buldu. Boğazı kesilerek öldürüldüğü saptanan Yeliz Özdoğru’nun cesedi otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. Yapılan incelemede genç kızın tırnak aralarında katil zanlısına ait deri parçaları bulundu. Bundan kısa süre sonra da, yöre sakinlerinden bir kadın olayda kullanılan bıçağı bularak jandarmaya getirdi. Yapılan incelemede bıçağın üzerinde genç kıza ait kan ve deri izleri bulundu.

Bu arada, İstanbul’da yaşayan ve zaman zaman köydeki amcasının yanına gidip gelen Kurtuluş E.'nin cinayeti işlemiş olabileceği yönünde vatandaşlar jandarmaya şikayette bulundu. Hakkında çıkan dedikodular üzerine Kurtuluş E. köye geldi.

YEREL GAZETEYE GİDİP ‘KATİL BEN DEĞİLİM’ DEDİ

Günlük yayımlanan yerel bir gazeteye giden Kurtuluş E., “Sık sık İstanbul’a gittiğim için arkamdan cinayetle ilişkim var şeklinde dedikodu yapılmış. Ben onun katili değilim. Benim günahımı alıyorlar” dedi. Gazetecilerin teklifi üzerine olay yerine de giden Kurtuluş E., kendisine göre cinayetin nasıl işlenmiş olabileceğini anlattı. Bunu gazeteciler kameraya çekip, jandarmaya verdi.

Bu gelişmenin üzerine şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Kurtuluş E. ile amcası Kenan E. yakın takibe alındı. Amca Kenan E.’nin evinde yapılan aramada cinayet aleti bıçakla benzer olan bıçak seti bulundu. Altılı sette eksik bıçağın cinayet aletiyle uyuşması üzerine de amca ile Kurtuluş E. gözaltına alındı. Amca- yeğen suçlamaları kabul etmedi. İfadesinin ardından geçen yıl Haziran ayında nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Kurtuluş E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, amcası Kenan E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Kurtuluş E., Sinop Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugünkü duruşmada suçsuz olduğunu yineledi. Yeliz Özdoğru’yu öldürmediğini ileri süren sanık, “Ben olay tarihinde İstanbul’daydım. Hakkımda benim öldürdüğüme dair dedikodular çıktı. Ben de bunun üzerine Sinop’a gelerek yerel gazeteye gidip kendimi anlatmaya çalıştım. Sonra olaylar benim etrafımda gelişti. Ben kimseyi öldürmedim. Boşuna cezaevinde yatıyorum. tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, üzerine atılı suça ilişkin mevcut delil durumunu gözönüne alarak, Kurtuluş E.’ yi tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Delillerin toplanması ve eksik evrakların tamamlanması içinde duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!