Liselerde ders sayısı kaç olacak? | Yeni eğitim sistemi nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Liselerde ders sayısı kaç olacak | Yeni eğitim sistemi nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2019 12:56

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde eğitim sisteminde düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Düzenlemeye göre, 9 ve 12.nci sınıflarda ders sayıları kademeli olarak azaltılacak ve yarıya inecek. Bakan Selçuk'un açıklaması ile beraber, öğrenci ve veliler de liselerde ders sayıları ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, Liselerde ders sayısı kaç olacak? İşte, yeni eğitim sistemi ile ilgili açıklamalar.

Haberin Devamı

Liselerde ders sayısı ve ders saatleri, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıkladığı sistemle yeniden ele alındı. Ders sayısının kademeli olarak azalacağını açıklayan Bakan Selçuk, sayının 9 ve 12.nci sınıflarda yarı yarıya ineceği bilgisini verdi. Peki, liselerde ders sayısı ve saatleri kaç olacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Ders sayıları ve saatleri hakkında açıklama yapan Bakan Selçuk, lise son sınıf öğrencilerinin haftalık ders saatinin 24 saate ineceğini açıkladı. İşte, yeni ders sistemi ile birlikte gündeme gelen ders sayısı ve saatleri açıklaması

DERS SAYISI KAÇ OLACAK?

Bakan Selçuk, ders sayıları ve saatleriyle ilgili açıklamalarını gerçekleştirdi. İşte, o açıklamalar;

Ders sayıları azalıyor. 9’uncu sınıflarda 15-16 dersten söz ederken, sekiz dersten söz ediyoruz. 10'uncu sınıflarda 10 ders olacak.
Anne babalar da soruyor. Çocuklar sabahtan akşama kadar soru soruyor peki günlük yaşamda sorunlarla karşılacına neden şaşırıp kalıyorlar. Çocuklarımız belirli şablonlara uygun olarak ezbere dayalı olarak soruları çözebilir. Gençlerin bu soruları çözerken anlamının ne olduğunu, niçin o şekilde olduğunu anlamaları gerekiyor. Soru çözmek ile sorun çözmeyi ayırarak işe başlamalıyız. Peki bu çocuklar sosyal duygusal becerileri nasıl elde edecekler, bunun için ne planlanıyor?

9'UNCU SINIF10'UNCU SINIF11'İNCİ SINIF12'NCİ SINIF
15-1615-1612-1512-15
810107
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!