Lisede feci dayak mahkemelik oldu

Güncelleme Tarihi:

Lisede feci dayak mahkemelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:28

İstanbul'daki köklü bir lisede okuyan üç öğrenciye, sınıf arkadaşları A.C.P.’yi okulda birçok kez dövdükleri gerekçesi ile çok sayıda dava açıldığı ortaya çıktı. Açılan dava dosyalarında, sanık öğrencilerin, P.’ye okulda sustalı bıçak çektikleri öne sürüldü. Okul yönetimi adına yapılan açıklamada ise, olaya karışan öğrencilere disiplin cezası verildiği, gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Üç ayrı dava dosyasında yer alan belgelere göre, A.C.P.’ye yönelik son dayak olayı geçtiğimiz 2 Mayıs gecesi yaşandı. İstinye Devlet Hastanesi’nden darp raporu

Lisede feci dayak mahkemelik oldu
 alan P.’nin dakikalarca dövüldüğü iddiası, polise ve savcılığa verilen ifadelerde yer adı. 

BİRÇOK KEZ YAŞANDI
Okul yönetiminin yaşanan olaylara karşı tedbir almadığı öne sürülen savcılık başvurusunda, benzer olayların daha önce de yaşandığı, olaya karışan çocuklar hakkında dava açıldığı belirtildi.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, yaşları 19 olan, yatılı okul öğrencileri H. B. T., A. A. ve H. A. E., aynı sınıfta okuyan A. C.P.’yi darp ve tehdit etmekle suçlanıyor.

Haberin Devamı

SENİ BURADA YAŞATMAYACAĞIZ
Dava dosyasına göre, A.C.P, hazırlık okumadığı için geldiği bir üst sınıftaki bir grup öğrenci tarafından dışlandı. Okulda P.’ye sustalı bıçak çekildiği belirtilen dava dosyalarında, sanık öğrencilerin P.’ye yönelik “Seni öldüreceğiz. Annene söyle, istediğin yere söyle, seni burada yaşatmayacağız” yönündeki sözleri tutanaklara yansıdı.

HER OLAYDA YENİ BİR DAVA
H. B. T., A. A. ve H. A. E.,, hakkında, P.’yi darp ettikleri ve tehdit ettikleri açılan dava İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Bu davanın bir sonraki duruşması eylül ayında yapılacak.

Benzer şekilde başka bir olayda P.’yi darp eden H. B. T. hakkında İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeni bir dava daha açıldı. Söz konusu dava duruşması için 20 Ekim’e gün verildi. Benzer bir davanın da İstanbul Çocuk Mahkemesi'nde açıldığı anlaşıldı. 2 Mayıs gecesi yaşandığı belirtilen darp olayına ilişkin savcılık soruşturması ise sürüyor.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER
Sanık liseliler ise, duruşmalarda yaptıkları savunmalarda suçlamaları reddeti. Sanıklardan E., bir savunmasında, P. sigara içtiği için uyarmak istediğini belirtti. 

Lisede feci dayak mahkemelik oldu

İKİ YILDIR UYUYAMIYORUM
P.’nin annesi S. P., duruşmalarda yaptığı açıklamalarda, oğluna yönelik darp olayının bir çok kez yaşanmasına karşın, gerekli önlemlerin alınmadığını söyledi. P., oğlu dışındaki başka öğrencilere yönelik de dayak olaylarının yaşandığını anlattı. Anne P. duruşmada yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden endişe ettiğini belirterek “iki yıldır uyumuyorum oğlum için; azap çekiyorum” dedi.

DİSİPLİN CEZALARI VERİLDİ
Konu ile ilgili okul yönetimi adına yapılan açıklamada, olaya karışan öğrencilere disiplin cezası verildiği kaydedildi. Açıklamanın devamında "Okulumuz yatılı olarak öğrenim yapılan, bine yakın öğrencimizin bir arada yaşadığı bir okuldur. Tüm öğrencilerimiz bizim için aynı değerde olup, okulumuzda öğrencilerimiz arasında böyle olayların hiçbir şekilde yaşanmaması bizim açımızdan da büyük önem taşımaktadır. Nitekim ilk gerçekleşen olaydan sonra, bu konuda her türlü değerlendirme yapılmış ve gerekli her türlü tedbir ve önlem alınmıştır. Bu anlamda gerek Okul Yönetimimiz, gerekse Rehberlik bölümümüz öğrencilerimiz ve velileri nezdinde her türlü çalışmayı gerçekleştirmiştir" denildi.

GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK
Açıklamanın devamında "Anne S.P.’nin okulumuza ilettiği şikayetlerle ilgili gerekli soruşturmalar yapılmış, kendisine her başvurusu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler de iletilmiştir. Tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere; meydana gelen olayla ilgili olarak Eğitim Kurumlarımız tarafından gerekli tüm önlemler alınmış, mevzuata uygun olarak tüm işlemler gerçekleştirilmiş, yapılan tüm idari ve hukuki işlemler hakkında velimize bilgi verilmiş olup Eğitim Kurumlarımız tarafından görev ve sorumluluğumuzun gereği yerine getirilmiştir" denildi.

OKULDA BIÇAK TAŞINMASI SÖZ KONUSU OLDU
Sanık öğrencilerden H.B.T. adına açıklama yapan Avukat Serpil Kılıç ise, davaya konu bir olayın yaşandığına işaret ederek "

Haberin Devamı

"Olay bir tanedir. Bu davada (İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi) A.Ç.P.'ye bir kişi vurmuş ve o da H.A.E bu olayda olmayan bir öğrenci. “Ölmüş anneme küfür ettiği için vurdum' diyerek kabul ederek ifade vermiştir. H.B.T ve A.A’nın bu davada hiçbir müessir fiili olmadığı için beraat etmeleri kuvvetle ihtimaldir. Zaten haklarında takipsizlik kararı verilmişken A.Ç.P.'nin annesinin ısrarlarıyla dava açılmış ve devam etmektedir. Duruşması 29 Eylül tarihindedir. Bu olay okulda disiplin soruşturmasına konu olmuştur. H.A.E disiplin cezası almış, H.B.T ve A.A kavgaya karışmadıkları için bu olayda disiplin cezası almamışlardır. Gerek ceza yargılamasında gerekse idari soruşturmalarda hiçbir aşamada dile getirilmeyen sustalı bıçak iddiası gerçek dışıdır. Hiçbir resmi evrakta olmayan bu iddia kendini mağdur gösterme istek ve arzusudur.  Köklü bir kurumda eğitim gören çocukların okul içerisinde bıçak taşımaları mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME!