Lisede dehşet

Güncelleme Tarihi:

Lisede dehşet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eli tabancalı aşçı, kız öğrenciyi 2 saat rehin aldı

1 çocuk babası, 26 yaşındaki aşçı Muhammet Erkalın, Bodrum Lisesi'ni basarak bir kız öğrenciyi rehin aldı. 17 yaşındaki öğrenciye 2 saat dehşet anları yaşatan Erkalın, Polis Müdürü'nün çabaları sonunda rehineyi serbest bıraktı.

BODRUM'da bir tatil köyünde aşçı olarak çalışan 26 yaşındaki Muhammet Erkalın, silahla okul basıp kız öğrenciyi rehin aldı. Kendisini terk eden lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki M.Ö.'yü başkasıyla arkadaşlık kurduğu gerekçesiyle öldürmekle tehdit edip başına tabanca dayayan 1 çocuk babası Erkalın, dehşet dolu 2 saat yaşattıktan sonra, Emniyet Müdürü'nün çabasıyla rehineyi serbest bırakarak teslim oldu.

İlçede büyük tedirginlik yaratan olay dün saat 08.30'da meydana geldi. İlk teneffüsten sonraki boş geçen ikinci dersin ilk dakikalarında, arkadaşlarıyla bahçede dolaşan M.Ö., yanına gelen Muhammet Erkalın ile konuşmaya başladı. Bir süre sonra Okul Müdürü Emin Kılıç da yanlarına geldi. Erkalın, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında, üzerindeki ruhsatsız tabancayı çekip genç kızın başına dayayarak müdürle birlikte binanın içine, zemin kattaki müdür odasına çekti. Müdür Kılıç ve toplanan öğretmenler, Erkalın'ın silahlı olmasına karşın, genç kızı kurtarmak için uzun süre ikna etmeye çalıştılar. Ancak kalabalıktan bunalan Muhammet Erkalın, havaya bir el ateş ederek herkesin odadan çıkmasını istedi.

SAVCI VE EMNİYET MÜDÜRÜ DEVREDE

Bu sırada 60 kişilik polis ekibi okul çevresinde geniş önlem aldı. 450 öğrenci önce bahçeye çıkarıldı, daha sonra da evlerine gönderildi. Okulun yakınında iki ambulans hazır bekletildi. Emniyet Müdürü İhsan Kocadağ ve Cumhuriyet Savcısı Seyfettin Tuncer, müdürün odasına girerek, öğretmenleri ve polisleri dışarıya çıkardı. Yaklaşık 45 dakika süren pazarlık sırasında Muhammet Erkalın, sevdiği M.Ö.'nün başkasıyla beraber olduğunu söyledi, ‘‘Her ikisini de öldüreceğim’’ dedi. Erkalın, sonunda silahını Emniyet Müdürü Kocadağ'a teslim edip, M.Ö.'yü serbest bıraktı.

Erkalın, okuldan çıkarılıp Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gazetecilere, ‘‘Üç yıldır arkadaşlık ettiğim M.Ö.'yü çok seviyordum. Neden böyle davrandım bilmiyorum. Aptallık ettim. Onu en kısa sürede ailesinden istetip evleneceğim’’ dedi. M.Ö. ise öğretmenleri ve yanına gelen annesi Raziye Ö.'ye sarılarak gözyaşı döktü. Genç kız yaşadığı şokun etkisinden uzun süre kurtulamadı. Milli Eğitim Müdürü Turgay Kılavuz da olay yerine geldi. Kılavuz, ‘‘Muhammet Erkalın'ı tanıyoruz. Uyuşturucu almış olabilir’’ dedi.

Muhammet Erkalın'ın önceki gece de M.Ö.'nün evine gittiği, hem genç kızı, hem de öğretmenini öldüreceğini söylediği öne sürüldü.

7 yaşında oğlu var

Bir kez evlenip boşanan Malatya doğumlu Muhammet Erkalın'ın yedi yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi. Bodrum'un Ortakent Beldesi'ndeki Magic Life Tatil Köyü'nün aşçısı Erkalın, yaz aylarında aynı tatil köyünde çalışan Bodrum Lisesi son sınıf öğrencisi M.Ö. ile üç yıl önce burada tanıştı.

Müdür: 2 yıldır tehdit ediyordu

DEHŞET dakikalarının yakın tanığı, Bodrum Lisesi Müdürü Emin Kılıç, M.Ö.'nün başarılı, örnek öğrenci olduğunu, Öğrenci Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü söyledi. Sosyal aktivitelere de katılan M.Ö. ile Muhammet Erkalın arasındaki arkadaşlığı da bildiğini kaydeden Müdür Kılıç, olayı şöyle anlattı:

‘‘Öğrencimiz ile çalıştığı tatil köyünün kebap ustası Muhammet Erkalın aynı zamanda komşu. Duygusal yakınlaşmaya girmişler. Okul bittikten sonra evlenme kararı almışlar. M.Ö.'nün ailesi de durumu biliyordu. Ancak M.Ö., Muhammet'in evlenip ayrıldığını öğrenince evlilikten vazgeçti. Muhammet, M.Ö.'yü iki aydır tehdit ediyordu. Bir yandan da okulumuzun felsefe öğretmeni T.K.'nın, M.Ö. ile ilişkisi olduğu ve okuldaki gençlere uyuşturucu verdiği iddiasında bulundu. Elinde belgeler olduğunu söyledi, getirmesini istedim. Öğretmene sordum, reddetti. Durumu polise de bildirdik. Polis genci takibe aldı. Bugün (dün) ikinci dersin başlangıcında ben de bahçedeydim. M.Ö. yanıma geldi. Muhammet'in benimle görüşmek istediğini söyledi. Yanına gittim. Bu sırada silahını çekti, genç kızın başına dayayıp bana, 'Sen de yürü' dedi. Odama girdik. M.Ö.'ye 'Birlikte olduğun öğretmen de, sen de öleceksin' dedi. Sonra ikna edildi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!