Lise nakilleri ne zaman başlayacak? LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Lise nakilleri ne zaman başlayacak LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2019 14:46

Ortaöğretime geçiş kapsamında gerçekleşen LGS'de tercih sürecinin sona ermesinin ardından, gözler yerleştirme sonuçlarına ve nakil işlemlerine çevrildi. Konuya dair bilgi sahibi olmak isteyen öğrenci ve veliler, internet üzerinden 'Lise nakilleri ne zaman başlayacak?' sorusunun yanıtını arıyor. İşte, 2019-LGS yerleştirme sonuç tarihi ve lise nakil işlemleri ile ilgili bilgiler.

Haberin Devamı

1 Temmuz'da başlatılan lise tercihleri 12 Temmuz'da sona erdi. Gözler şimdi LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı ve nakil işlemlerinin başlayacağı tarihlerde. Peki, Lise nakilleri ne zaman başlayacak?

Bakanlığın takvimine göre, LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr" adreslerinden ilan edilecek. Sonuçların açıklanmasının hemen ardından ise nakil süreci başlayacak. İşte, MEB LGS nakil takvimi...

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde dört dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Haberin Devamı

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek. Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas ikinci nakil başvuru döneminde mesleki eğitim merkezlerini de tercih edebilecek.

LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Lise nakilleri ne zaman başlayacak LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!