Lise 4. nakil başvurusu E Okul ile tamamlanıyor! Nakil sonuçları ne zaman yayımlanacak?

Güncelleme Tarihi:

Lise 4. nakil başvurusu E Okul ile tamamlanıyor Nakil sonuçları ne zaman yayımlanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 18:38

LGS lise 4. nakil sonuçları, 6 Eylül tarihinde sona erecek olan tercih işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. Binlerce öğrencinin istedikleri okula gidebilmeleri için son fırsat niteliğinde olan lise nakil sonuçları, E Okul üzerinden sorgulanabilecek. Peki, E Okul LGS lise nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla araştırılan o detaylar

Haberin Devamı

Lise 4. nakil başvuruları sürmeye devam ediyor. 3 Eylül'de başlayan 4. nakil başvuruları için son günün ne zaman olduğunu merak eden öğrenciler araştırmalarını sürdürüyor. Son nakil başvurusu olan 4. nakil başvuruları E Okul üzerinden yapılabiliyor. Peki, lise 4. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

LİSE 4. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS nakil başvuruları devam ediyor. Son nakil başvurularının sonuçları www.meb.gov.tr üzerinden 8 Eylül Cumartesi günü açıklanacak. 3 Eylül Pazartesi günü başlayan 4. nakil başvuruları 6 Eylül saat 17.00'de sona erecek. Adaylar nakil başvurularını e okul aracılığı ile gerçekleştiriyor.

FARKLI OKUL TÜRÜ ZORUNLULUĞU YOK

- Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmuyor.

Haberin Devamı

- İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanı’ndan okul tercih etme zorunluluğu yok. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanı’ndan seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabiliyor. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu yok.

 TERCİH LİSTESİNİN ÇIKTISI ALINACAK

- Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

- Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

- Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

E OKUL TERCİH EKRANI İLE HİZMET VERECEK

E-Okul, öğrencilerin kendi eğitim hayatları hakkında bilgi alıp yönlendirebileceği sistem olmaya devam ediyor. Ortaokuldan lise öğrenimine geçiş yapan öğrenciler, yerleştikleri okuldan farklı bir okula naklolmak için nakil işlemini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacaktır. Velilerin tercih ve yerleştirme işlemleri süresince bu adresleri takip etme yükümlüğü vardır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci ve velilerin kullanımına açtığı, öğrenciyi ilgilendiren sonuç ve duyuruların yapıldığı E Okul VBS ekranı, kimlik bilgileriyle kolayca ziyaret edilebiliyor. 

Haberin Devamı

E Okul VBS ekranına giriş işlemi, TC Kimlik Numarası, öğrenci okul numarası bilgileriyle kullanılabilmektedir. E Okul VBS ekranına giriş yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-OKUL BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri aşağıdaki linkten sorgulanabilecek.

BAKMADAN GEÇME!