Lise 1’ler ve birinci sınıflar okula erken mi başlayacak? Okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

Lise 1’ler ve birinci sınıflar okula erken mi başlayacak Okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2019 21:55

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte, yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları da başladı. Yaklaşık üç ay süren yaz tatili döneminin tamamlanmasına günler kala, hem öğrenciler hem de veliler okulların açılacağı tarihe ilişkin araştırmalarını hızlandırdı. Özellikle liseye ve birinci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin ne zaman ders başı yapacağı merak konusu oldu. Peki, lise 1’ler ve birinci sınıflar okula erken mi başlayacak? Okullar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2020 eğitim öğretim yılının çalışma takvimiyle hem okulların açılacağı tarihi hem de ara tatil bilgilerini daha önce paylaştı. '9. sınıflar ve 1. sınıflar okula ne zaman okula başlayacak?' sorusunun yanıtını arayan vatandaşlar, MEB'in yayımladığı yeni dönem takvimine ulaşmak istiyor. İşte, o konuya ilişkin ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı, 2019-2020 eğitim öğretim yılının çalışma takvimine göre, 1, 5 ve 9'uncu sınıflar için ise uyum programları 5-6 Eylül'de gerçekleştirilecek. Öğretmenler için süreç 2 Eylül'de başlayacak.

OKULLAR EYLÜL'ÜN KAÇINDA AÇILACAK?

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistem nedeniyle 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün) İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.

Haberin Devamı

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

ZİYA SELÇUK: ÇOCUKLARA ÜMİDİ YEŞERTECEK BİR İNSAN OLARAK BAKIN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, çocukların ülke için birer umut olduğuna işaret ederek "Baba diyor ki çocuğunu gösterip 'Bu bizim küçük, çok yaramaz, adam olmaz, tek okulu bitirsin yeter.' Böylesi cümleler... Çocuk ilkokula yeni başlıyor baba bunu söylerken. Yavrudan ümidi, daha yolun başında kesmişler." ifadelerini kullandı.

Paylaşımında Şirazlı Sadi'nin "Yaşlı biri günlerini tamamladığında, bir talihli de beşikten başını kaldırır." sözüne yer veren Selçuk, şunları kaydetti:

"Bana göre her yeni doğan çocuk, hayata karışan, okula başlayan her çocuk bu ülke için bir umuttur. Ben bu umutla, bu umut için buradayım. Lütfen çocuklara, sizin bıraktığınız yerden, sizin bıktığınız yerden geçecek, sizin tükettiğiniz ümidi yeniden yeşertecek yeni bir insan olarak bakın. Ülke olarak bu umuda, bu ümide su gibi, hava gibi ihtiyacımız var."

BAKMADAN GEÇME!