Linci öven Cerrah'a tepki büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Linci öven Cerraha tepki büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 14:14

CHP, dün Lübnan'a asker gönderilmesini protesto eden göstericilerin linç edilmek istenmesine övgüler yağdıran İstanbul Emniyet Müdürü için hükümete mektup gönderdi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ”Linç girişimine övgüler yağdıran bir Emniyet Müdürü, sağduyulu her kesimi derinden yaralamıştır” dedi.
CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre Sevigen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya açık mektup gönderdi. Mektubunda, İstanbul'daki 30 Ağustos kutlamaları sırasında dört üniversite öğrencisinin, İsrail'e tepkilerini ifade eden bir pankart açtıklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

“Dört üniversite öğrencisinin düşüncelerini dile getirmesi, bunu pankart açarak kamuoyuyla paylaşması, kimilerine göre de hoş olmayabilir, hatta suç sayılabilir. Ancak, İstanbul'da dakika başına bir kapkaç düşerken, uyuşturucu tacirleri ilköğretim okulları önünde çocuklarımızı zehirlerken, fuhuş kol gezerken, gerçek görevi bu olması gereken İstanbul Emniyet Müdürü'nün bu öğrencilerin terörist, PKK militanı diye linç edilmeleri girişimine fırsat vermesini, bunları teşhir ederek olumlu bulduğunu söylemesini doğru bulmuyorum.”

Sevigen, devlet adına görev yapanların bu şekilde davranmalarının huzur ve beraberliğin yanı sıra, demokratik hak ve özgürlüklerin özgürce kullanımını da engelleyici, baskıcı ve yasaklayıcı bir anlayış olduğunu savundu. Mehmet Sevigen, mektubunda, “Bu nedenle inanıyorum ki linç girişimine övgüler yağdıran bir emniyet müdürü, sağduyulu her kesimi derinden yaralamıştır”dedi.

Bu tür davranışların, rastgele, sorumsuzca verilen olur olmaz demeçlerin Türkiye'ye yarar getirmeyeceğini ifade eden Sevigen, Bakan Aksu'ya “Emniyet Müdürünün açıklamasını doğru buluyor musunuz ve bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz” diye sordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!