Linç kampanyasına fırsat vermeyiz

Güncelleme Tarihi:

Linç kampanyasına fırsat vermeyiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:45

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Onur Öymen’in 10 Kasım’da TBMM’deki ‘demokratik açılım’ oturumunda söylediği sözleri üzerinden CHP’ye karşı bir linç kampanyası başlatıldığını ifade ederek, “CHP’ye karşı linç kampanyasına fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

Baykal, CHP MYK’da birçok Alevi ve Kürt vatandaşın Öymen’in sözlerine tepkilerini dile getirmesini şu sözlerle değerlendirdi: “O tepkilerin tümünü saygıyla karşılıyoruz. Bu tepkiyi gösteren bütün vatandaşlarımıza derin bir saygı duyuyoruz. CHP’ye karşı linç kampanyasına fırsat vermeyeceğiz. Bizim, partimizin en doğal tabanı olan Kürt ve Alevileri incitmek aklımızın kenarından geçmez. Bırakın bu en doğal tabanımız olan vatandaşlarımızı üzmek, biz insan hak ve özgürlüklerine karşı nerede bir olay varsa CHP dün de bunun karşısındaydı, bugün de karşı olmaya devam edecek. Birileri bundan ‘medet umacak’ diye, bir rant peşinde koşacak diye o acıları kaşımanın, o yeniden kanatmanın bir anlamı yoktur. Çünkü konuşuldukça birçok insanımızın da üzülmekte olduğunu görüyoruz. O insanları da daha fazla üzmenin anlamı yoktur. O insanların anılarına saygı duymamız gerekir.” Toplantıda Onur Öymen’in istifasının gündeme gelmediği öğrenildi.

Toplantı sonrasında açıklama yapmaya hazırlanan Öymen’e Baykal’dan, “Açıklamayı sen yapma” uyarısı geldi. Baykal, açıklama yapma görevini CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’e verdi.

Baykal, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano’yu da ziyaret etti. İtalya’nın Ankara Büyükelçiliğinde gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 50 dakika sürdü. ?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!