Linç davasını Adli Tıp çözecek

Güncelleme Tarihi:

Linç davasını Adli Tıp çözecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Muammer Manay'ı arabalarını kurcalarken gördüklerini söyleyen altı sanık ’’Alkollü ve yaralıydı, yardım teklifimizi geri çevirdi’’ diyerek kendilerini savundu. Mahkeme heyeti, iddianın doğruluğunun araştırılması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine karar verdi.

Eyüp - İki ay önce Alibeyköy'de otomobillerini çalmak isteyen Muammer Manay'ı (39) döverek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 6 sanık hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşmada suçlamaları reddeden sanıklar, Manay'ın olaydan önce yaralandığını, kendisine yardımcı olmaya çalıştıklarını öne sürdü. Mahkeme iddianın araştırılması için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istedi.

Eyüp 1.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kenan Sarı, Hakkı Benli, Hasan Benli ile tutuksuz yargılanan Necati Bektaş ve Süleyman Benli katıldı. Gıyabi tutuklama kararıyla aranan Seyfullah Ersan ise duruşmaya gelince tutuklandı. Davanın iddianamesinde sanıkların, Manay'ı otomobillerini kurcalarken gördükleri ve dövdükleri, maktulün aldığı darbelerin etkisiyle kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra öldüğü iddia edildi. Savcı, sanıkların kastın aşılması suretiyle adam öldürmek suçlamasıyla yargılanmalarını istedi.

Duruşmada savunma yapan sanıklar, Manay'ı geceyarısı otomobillerin kapısını kurcalarken gördüklerini söyledi. Manay'ın yaralı ve alkollü olduğunu, yardım önerilerine cevap vermediğini iddia etti. Sanıklardan Seyfullah Ersan, ertesi gün işe giderken maktulü bıraktıkları yerde oturur şekilde gördüğünü ifade etti. Arkadaşları gibi yardımseverliğinin kurbanı olduğunu öne sürdü.

Sanık avukatları, maktulün darp almış şekilde geceyi soğukta geçirdiğini belirterek, ölümde aşırı soğuğun da büyük etkisi olduğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti, yaralanmanın ve ölümün nasıl meydana geldiğinin tesbiti için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!