Limandaki 15 tekne alev alev yandı

Güncelleme Tarihi:

Limandaki 15 tekne alev alev yandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 11:35

İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Özdere Beldesi’nin balıkçı barınağında bir tur teknesinde onarım yapılırken çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İskelede bağlı büyüklü küçüklü 15 tekne yandı.

Haberin Devamı

Özdere Balıkçı Barınağı’nda dün saat 15.30 sıralarında günlük mavi tur teknesinde yangın çıktı. Tekneden önce dumanlar yükselirken çevredekiler müdahale etti ancak başarılı olamadı. Rüzgarın da etkisiyle alevler yükselirken bitişiğinde bağlı teknelere de sıçradı. Menderes ve çevredeki itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Ancak birbirine bitişik bağlı teknelerin bazılarının yakıt depoları da tutuşunca yangın büyüdü.

TEKNELER ALEV ALEV BÖYLE YANDI / Foto Galeri

Bazıları fiber, bazıları ahşap değişik boyutlarda 15 tekne alevlere teslim oldu. Bazı tekne sahipleri teknelerini balıkçı barınağının dışına çıkardı. Ancak birçok tekne kül olurken yoğun müdaheleyle yangın söndürüldü.

LİMANDAKİ TEKNELER ALEV ALEV YANDI


 

YEMEK YAPARKEN YANGIN BAŞLAMIŞ

Haberin Devamı

Yangının 'Gözbebeğim 3' gezi teknesinde yemek yapılırken başlayıp diğer teknelere sıçradığı belirtildi. Yangının başladığı 'Gözbebeğim 3' teknesinin bağlı olduğu halatın yanmasından sonra serbest kaldığı ve diğer teknelerin üzerine gitmesiyle zararın boyutunun büyüdüğü öğrenildi. Bu sırada iskelede bir otomobilin de yandığı gözlendi. Bazı balıkçı tekneleri barınak dışına çıkarılırken, tutuşan teknelerin bazıları da sönmesi için sahipleri tarafından olduğu yerde batırıldığı dikkat çekti. Jandarmanın olayla ilgili soruşturmasının sürdüğü bildirildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!