Lim’in gitar klibini 9 milyon kişi izledi

Güncelleme Tarihi:

Lim’in gitar klibini 9 milyon kişi izledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 00:00

Güney Koreli öğrenci Lim Jeong-hyun’un gitarıyla çektiği video klip, popüler video paylaşım sitesi YouTube.com’da tam 9 milyon hit alınca New York Times Gazetesi’ne haber oldu.

22 yaşındaki Lim Jeong-hyun’un sekiz ay önce çektiği 5 dakika 20 saniyelik klipte başında bir şapka var ve yüzünü hiç göstermiyor. "Guitar" adını taşıyan klipte Lim, ayrıca kendi adını yerine "Funtwo" takma ismini kullanmış. Klip sadece genç gitaristin ellerine odaklanıyor. Lim, düğün törenlerinde sıklıkla çalınan Johann Pachelbel’in Canon parçasını elektrogitar eşliğinde yırtıcı bir şekilde çalıyor.

Biraz utangaç bir kişiliğe sahip olan genç gitarist, bu ayın başında uyandığında bir anda kendini ünlüler kervanında buldu. New York Times Gazetesi’ndeki haberden sonra yerel medya peşinden koşuyor ve bir çok telefon alıyor.

EN ÇOK İZLENEN İKİNCİ

YouTube.com video paylaşım sitesinde şimdiye kadar en çok izlenilen ikinci video olan Lim’in klibi için birçok kişi de siteyi arayarak genç gitaristin kimliğini öğrenmeye çalıştı. Siteye eleştirilerini bırakan birçok kişi de çaldığı müziğin bir elektronik harikası olduğu iddiasında bulundu.

Lim, Reuters’e yaptığı açıklamada, gitar çalmaya ortaokulda başlağını ifade etti. Sadece birer ay akustik ve elektronik gitar dersleri aldığını söyleyen Lim, daha sonra kendini geliştirdiğini anlattı. Klibi çekmeden önce üç hafta boyunca egzersiz yaptığını belirten genç gitarist, "Klibime not verecek olsam yüz üzerinden 50 veya 60 veririm" diye konuştu.

Halen Yeni Zelanda’da Auckland Üniversitesi’nde enformasyon teknolojileri öğrenimi gören Lim, gitar çalmaktan sadece hoşlandığını ifade etti ve "Şu anda profesyonel olarak müzikle ilgilenme gibi bir planım yok. Sadece gitar çalmak hoşuma gidiyor. Bundan sonraki planım da okula geri dönmek ve eğitimime kaldığım yerden devam etmek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!