Lieberman yine açtı ağzını yumdu gözünü

Güncelleme Tarihi:

Lieberman yine açtı ağzını yumdu gözünü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 11:30

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Jerusalem Post’ta yayımlanacak bir makale kaleme aldı. Uluslararası kamuoyundan bazı kesimleri ‘İsrail’in kendini savunma hakkını kullanmasına saldırdıkları’ için eleştiren Lieberman’ın satırları akla Erdoğan’la yaşadığı tartışmaları getirdi.

Haberin Devamı

İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlayacağına yönelik umutların tazelendiği bir dönemde, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Jerusalem Post için yazdığı makalede Filistinlileri ikiyüzlülükle suçladı. Uluslararası kamuoyunu Filistinlilerin uyuşmaz tavrına etkili bir tepki göstermemekle suçlayan Lieberman, İsrail’in hayati çıkarlarından vazgeçip “yeni bir Çekoslovakya olmayacağını” yazdı.    

 

Gazetede Cuma günü yayımlanacak makalede Lieberman, hem Filistinlileri hem de Suriyelileri “kendilerine yapılan her jesti reddetmek ve daha fazla taviz istemekle” suçladı. Dışişleri Bakanı Filistin Yönetimi’ni, “aralarında yabancıların da bulunduğu yüzlerce masum insanı öldüren teröristlerin isimlerini meydanlara ve caddelere vererek cinayeti yüceltmeye” devam ettiği gerekçesiyle yerden yere vurdu.                   

 

Haberin Devamı

ERDOĞAN'I MI KAST ETTİ?            

Uluslararası kamuoyundan belli kesimleri de “İsrail’in katil teröristlere karşı kendini savunma hakkını kullanmasına sürekli saldırdıkları” için eleştirdi. Lieberman’ın bu sözleri akla Recep Tayyip Erdoğan’ı getirdi. Lieberman daha önce defalarca İsrail’in Filistinlilerle ilgili politikalarını eleştiren Erdoğan’ın sürekli olarak İsrail’e saldırdığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

 

Lieberman, böyle bir ortamın İsrail’in komşularına yaptıklarının hiçbir bedeli olmadığı mesajını verdiğini ve bu ülkeleri daha radikal ve şiddet yanlısı bir tutum takınmaya yönelttiğini söyledi.

 

Lieberman’ın da bir parçası olduğu Netanyahu hükümeti bu yılın başında göreve gelir gelmez Filistinlilerle doğrudan görüşmelere başlama umudunu taşıyordu. Ancaj ABD’nin aylar süren diplomatik çabalarının ardından dolaylı “yakınlaşma görüşmeleri”nin yakın gelecekte başlaması bekleniyor.

 

Haberin Devamı

ABD İÇİN ZEHİR ZEMBEREK YORUMLAR

Lieberman, kaleme aldığı makalesinde, “gerçek barışın dışarıdan dayatılamayacağını” ancak “sadece taraflar arasında karşılıklı güvenin inşa edilmesi ve doğrudan müzakerelerin yapılmasıyla sağlanabileceğini” ifade etti.

 

İsrail’in “komşularıyla barışa kavuşmak için yüksek bir bedel ödemeye hazır olduğunu” ancaj yerleşimlerin hiçbir zaman barışın önündeki engel olmadığını söyledi.

 

Lieberman, “Aksine binlerce Yahudi’nin yerlerinden edildiği ve onlarca mahallenin yok edildiği Gush Katif’ten tek taraflı çıkış, İsrail’e sadece Kassam füzelerini ve radikal Hamas hükümetini kazandırdı” dedi

 

Lieberman makalesine, “İsrail yeni bir Çekoslovakya olmayacak ve uluslararası kamuoyunun hayati çıkarlarını bir kenara bırakması yönündeki baskılarına teslim olmayacak” sözleriyle son verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!