Liderlerinizi canlı bombayla vururuz

Güncelleme Tarihi:

Liderlerinizi canlı bombayla vururuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın lider kadrosunda yer alan ‘Cemal’ kod adlı Murat Karayılan, Türkiye'yi tehdit ederek, ‘‘Canlı bombalar istenirse Türkiye'deki her lideri imha edebilirler’’ dedi. PKK'nın silahlı kadrolarına yönelik aylık ‘‘Serxwebun’’ dergisinin son sayısında, örgütün sözde başkanlık konseyi üyesi Murat Karayılan'la yapılan ropörtaj yayımlandı. Karayılan, Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün sarsılma dönemi yaşadığını, geçen süre içinde hedef ve planlarına istedikleri düzeyde ulaşamadıklarını anlattı. PKK ve silahlı kadrolarının Öcalan'ı sahiplendiğini, örgütte gerileme yaşanmadığını savunan Murat Karayılan, ‘‘Fedaileşme hareketine’’ ağırlık verdiklerini, her yıl Mart-Nisan aylarında yüzlerce kayıp verdikleri halde bu yılki rakamların çok düşük düzeyde kaldığını, örgütten kaçma olayları yaşanmadığını iddia etti. Öcalan'ın daha önce kısa aralıklarla talimatlar verirken, bunlara yeterince yoğunlaşamadıklarını söyleyen Karayılan, ‘‘Apo'nun tutuklanmasına rağmen kongrede başkan seçilmesi dezevantaj oluşturmuyor. Onun felsefesi, çizgisi, politikası, ruhu etkili olacaktır. Bu açıdan bizzat yetkili olan, yürüten, yaşatan bir ideoloji ve felsefenin sahibi şu işin önderliği ve başkanıdır’’ dedi. Karayılan'ın bazı görüşleri şöyle:

TIRMANDIRIRIZ

Önderliğimizin geliştirmekte olduğu çözüm yaklaşımına devlet olumlu yanıt vermezse, yepyeni bir süreç gelişecektir. Türkiye ve Kürdistan'da savaş çok daha fazla tırmanacaktır. Türkiye metropol zemininde ve diğer çeşitli zeminlerde savaşı kontrol altında tutarak sürece katkı sunmaya çalıştık. Tersi durumda savaşı tırmandırırız.

ALTÜST EDERİZ

Binlerce eli silahlı fedai beklemededir. 'Canlı bomba' diyorlar. Canlı bombalar istenirse, Türkiye'deki her lideri imha edebilirler. Tansiyonu arttırmak istemiyoruz. PKK gerçeği, Türkiye'yi altüst edebilecek düzeye gelmiştir. Beklentimiz sürecin normal rayına girmesi, olumlu yaklaşımların ön plana çıkması, doğru çözümün herkes için yaklaşım olmasıdır.

ATEŞKESE BAĞLILIK

Gelişen sürece katkıda bulunmak istiyoruz. Önderliğimizin geliştirdiği 1 Eylül 98 süreci resmen yürürlükten kaldırılmış değildir. Bu konuda karşı tarafın tavır ve tutumları önem taşıyacaktır. Önderliğin yargılamasındaki sacunmadan ziyade çözüm sürecidir. Buna olumsuzlukla cevap vermek, yine zorda diretmek artık iki halkın ortak yaşam koşullarının tümden ortadan kaldırılması olacaktır.

AFFETMEYİZ

‘Terörist elebaşını yakaladık, mahkum ettik ve idam ediyoruz’ deyip böyle körcesine yaklaşım geliştirirlerse, halkımızın gelecek tarih boyunca bir daha bu devleti affetmesi ve bununla bütünleşmesi mümkün değildir. Çözüm değil de çözümsüzlükle diretirlerse bu bir facia olur.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!