Liderlere kılıç çeken adamın sırrı çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Liderlere kılıç çeken adamın sırrı çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2011 12:42

Balıkesir mitingi öncesinde, Halhalca Köyü’nde elinde kılıçla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına yaklaşıp fotoğraf çektiren ve korumaları panikleten Zağnospaşa Mehteranı Çorbacıbaşı Atilla Erşanal’ın, emekli polis olduğu ve bir dönem Cumhurbaşkanları Cevdet Sunay ile Fahri Korutürk’e korumalık yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye Zağnospaşa Mehter Takımı’nın başında bulunan ’Çorbacıbaşı’ 66 yaşındaki Atilla Erşanal’ı, 18 Mart 2011 günü Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın Havran’daki babaocağı Kocaseyit Köyü’ne gösteri yapmak için gittiklerinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile çektirdiği fotoğrafla tanıdı. Bir elini Kılıçdaroğlu’nun omuzuna atıp bir eliyle kılıç çeken pala bıyıklı Erşanal’ın fotoğrafları basında yayınlanınca popüleritesi de arttı.

BAŞBAKAN’LA DA AYNI POZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, 12 Mayıs Perşembe günü miting ve toplu açılışlar için uçakla geldiği Balıkesir Havaalanı çıkışında, Halhalca Köyü’nde hoş bir sürprizle karşılaştı. Zağnospaşa Mehteranı Başbakan’ı marşlarla karşıladı. Mehter Takımı’nın başında bulunan ’Çorbacıbaşı’ Atilla Erşanal, Başbakan’la da elinde kılıçla fotoğraf çektirmek istedi. bşbakan Erdoğan Erşanal’ın teklifini geri çevirmedi. Başbakan, Çorbacıbaşı ile objektiflere poz verirken, korumaları müdahaleye hazır bekledi. Atilla Erşanal bir elinde kılıç bir eli Başbakan’ın omuzunda olan fotoğrafla kendi çapındaki şöhretini perçinledi.

EMEKLİ POLİS VE ÜST DÜZEY KORUMA

Atilla Erşanal önce ana muhalefet lideri, ardından Başbakan’la yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. ’Çorbacıbaşı’ Atilla Erşanal emekli polis olduğunu, Ankara’da görev yaptığı yıllarda Cumhurbaşkanları Cevdet Sunay ve Fahri Korutürk’ü koruyan ekibin arasında yer aldığını söyledi. Erşanal şöyle dedi:

"Gösteri esnasında marşlar çalarken Kemal Kılıçdaroğlu geldi, tam karşıma oturdu. Program gereği ’Çırpınırdı Karadeniz’ marşına sıra gelmişti. Mehteran onu çaldı onu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun kızacağını sandım ama marş bittiğinde alkışladı. Hemen yanına gittim fotoğraf çektirmek istediğimi söyledim. Ayağa kalkıp bizimle birlikte poz verdi, jest yaptı, çok hoşuma gitti. Ben de kılıcımı çekip çorbacı selamı verdim. Dünyanın en mutlu insanı ben oldum."

’BAŞBAKAN’I GÖRÜNCE HEYECANLANDIM’

Atilla Erşanal, AK Parti il yönetim kurulu üyelerinin Zağnospaşa Mehteranı’nı 12 Mayıs günü Halhalca Köyü’nde programa çağırdıklarını ve Başbakan’ın geleceğini söylediklerinde büyük bir heyecan duyduğunu belirtti. Erşanal, Başbakan’ı gördüklerinde tüm ekibi heyecan sardığını kaydederek şunları anlattı:

"Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan karşımızdaydı. Çok heyecanlandım. Çorbacı selamı vermek istediğimi kendisine söylemeye karar verdim. Bu fırsat kaçmazdı. Yanına giderken heyecandan ayaklarım titriyordu. İsteğimi kendisine ilettim, kabul etti. Kılıcımı çıkardığım anda, Başbakan’ın korumaları çok tedirgin oldu. Ben de daha önce cumhurbaşkanlarımızı koruyan ekipte görev aldığım için, tedirginliklerini farkettim. Ben de çok heyecanlıydım. Ellerim titrediği için kılıcı kınına zor yerleştirdim. Ben 66 yaşındayım. Reklama ya da şöhret olmaya ihtiyacım yok. Çektirdiğim fotoğraflar, çocuklarıma torunlarıma bırakacağım en güzel hatıralar olacaktır. Benim siyasetle işim olmaz. İktidar partisi genel başkanıyla da muhalefet partileri genel başkanlarıyla da fotoğraf çektiririm."

Zağnospaşa Mehteranı’na tesadüfen girdiğini, ilk günlerde çok acemilik çektiğini yürümesini bile beceremediğini belirten Çorbacıbaşı Erşanal, "Savaştepe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra emekli oldum ve Balıkesir’e yerleştim. Bir arkadaşım, ’Gel seni Mehter takımına alalım’ dedi. Nasıl zaman geçireceğimi bilemiyordum, kabul ettim" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!