Lice'de terör saldırısı: Bir asker şehit

Güncelleme Tarihi:

Licede terör saldırısı: Bir asker şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 07:10

Lice ilçesinde, teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan terör örgütü mensupları, Fisovası mevkisinde güvenliği sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıda Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Helikopterle Diyarbakır'a getirilen yaralı askerler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

ŞEHİDİN EVİNDE YAS VAR

Uzman Çavuş Ökkeş Korkmaz'ın Kahramanmaraş'ta yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Licede terör saldırısı: Bir asker şehit

Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz ile askeri yetkililer, şehidin Önsen Mahallesi'nde ikamet eden ailesinin evine giderek, baba Dursun ve anne Eşe Korkmaz'a oğullarının şehadet haberini verdi.

Haberin Devamı

Licede terör saldırısı: Bir asker şehit


Evin yakınında bekletilen 112 Acil Servis ekipleri, şehidin fenalaşan kardeşleri ile yakınlarına müdahale etti.

Licede terör saldırısı: Bir asker şehit


Anne Korkmaz, bir süre askeri yetkililere sarılarak ağıt yaktı.

Licede terör saldırısı: Bir asker şehit


Fenalaşan baba Korkmaz ise ambulansa götürülerek tedavi edildiği sırada, Kaymakam Türköz'ün elini tutarak, "Daha bugün görüştüm yavrumla 'iyiyim' diyordu. Canım, melek yüzlüm" diyerek gözyaşı döktü.

Bekar ve 4 kardeşin en küçüğü olan şehit Ökkeş Korkmaz'ın sosyal paylaşım sitesinden, "Hayata inat gülümsüyorum", "Cenneti gördüm" gibi mesajlar paylaştığı görüldü.

Şehit Korkmaz'ın yarın törenle Önsen Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY: 1 ŞEHİT, 4 YARALI VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40’da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır ili Lice ilçesi Güçlü Köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada Kahraman 1 silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman 4 silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

Haberin Devamı

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!