Libya'da kaçırılan 3 Türk vatandaştan 233 gün sonra iyi haber!

Güncelleme Tarihi:

Libyada kaçırılan 3 Türk vatandaştan 233 gün sonra iyi haber
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 23:28

Libya’nın Ubari kentinde 3 Kasım 2017 tarihinde kaçırılan, ENKA şirketi çalışanları Osman Emre Yaykın, Tuğrul Can Kapubağlı ve Sertaç Karan’ın 234 gün aradan sonra serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Libyada kaçırılan 3 Türk vatandaştan 233 gün sonra iyi haber
Başbakanlıktan alınan bilgide, “Libya makamlarıyla işbirliği halinde büyük sabır ve yoğun çabalar neticesinde sağsalim kurtarılan vatandaşlarımızın en yakın zamanda ailelerine kavuşturulacak olmasından büyük memnuniyet duyulmaktadır. Sayın Başbakanımız dün mühendislerimizin aileleriyle görüşerek gelişmeler hakkında bilgi vermiş ve geçmiş olsun dileklerini iletmişti” denildi.

MİT’TEN ARKA KAPI DİPLOMASİSİ
Kaçırılan Türklerin serbest bırakılmasında, Milli İstihbarat Teşkilat’nın (MİT) önemli rol oynadığı öğrenildi.

Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Libya’da tam devlet otoritesinin olmaması nedeniyle MİT çalışmalarında arka kapı diplomasisi enstürmanlarını kullandı. Bu kapsamda bölgede güçlü aşiretlerin toplumda etkili olan liderleriyle yakın temasa geçildi. Aşiret liderleriyle sürdürülen temasların Türk vatandaşlarının serbest bırakılmasında etkili olduğu bildirildi. Bir kaynak, “Sabırla yürütülen çalışmalar sonucu netice alındı” dedi.

Üç Türk vatandaşı, şantiye dışında seyahat halindeyken kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı. Türk işçilerin inşasında çalıştığı elektrik santralinin yer aldığı projeden sorumlu Libyalı enerji şirketi, olayı güvenlik birimlerine bildirdiklerini açıklamış, şirket, kaçırılan işçilerin bir an önce serbest bırakılması için çağrıda bulunmuştu. Olayın gerçekleştiği Ubari, başkent Trablus’un bin kilometre kadar güneyinde bulunuyor. 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!