Libya'da Akil Adamlar Meclisi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Libyada Akil Adamlar Meclisi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 12:01

Libya'nın her yerinden gelen kanaat önderlerinden oluşan Akil Adamlar Meclisi, geçici Hükümetin Başbakanı Abdurrahim el-Keib'in başkanlığında, Bin Velid'de tutsak olan iki gazetecinin durumunu görüşmek için dün geç saatlerde Trablus'taki Başbakanlık binasında toplandı.

Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şakur, Genelkurmay Başkanı Yusuf el-Menkuş ve Akil Adamlar Meclisi üyelerinin hazır bulunduğu toplantının basına açık kısmında Başbakan Abdurrahim el-Keib, gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
El-Keib, gazetecilerin alıkonulmasının Libya kanunlarına ve uluslararası hukuka göre kabul edilemez olduğunu belirterek, ülkenin tarihi bir dönüm noktasında bulunduğu dönemde bu türden olayların talihsizlik olduğunu söyledi.
Meclis üyelerinden söz alanlar, ülkenin birlik ve bütünlüğüne vurgu yaparak, Libya halkının tek vücut tek yürek olduğunu ifade etti.
Bazı üyeler, kaçırılan gazeteciler konusunda devletin acilen harekete geçmesi gerektiğini belirterek, kökten çözüm çağrısında bulundu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!