Libya’da Kaddafi’ye destek azalıyor

Güncelleme Tarihi:

Libya’da Kaddafi’ye destek azalıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 10:09

Libya’dan gelen haberler, protestoculara gösterilen şiddetli baskıya rağmen, isyan hareketinin yayılmaya devam ettiğini ve 42 yıldan bu yana yönetimde olan Muammer Kaddafi’ye verilen desteğin her geçen azaldığına işaret ediyor.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

Libya’nın batısındaki Misurata kentindeki protestocular, Çarşamba günü şehrin kontrolünü devletin elinden aldıklarını açıkladı. İnternet üzerinden yapılan açıklamada, orduya bağlı subaylar “Protestoculara tam destek” sözü verdi.


Tobruk kentinde bulunan El Cezire muhabiri ise “Buradan baktığımda, isyancıların ülkenin doğusunda kontrolü ele geçirmiş gibi görünüyor” diye konuştu. Mısır sınırından 140 kilometre uzaklıkta bulunan bu kentte, hiçbir güvenlik gücünün bulunmadığı ifade edildi.

 

HALK HÜCUMA GEÇTİ

El Cezire muhabiri, “Mısır sınırı boyunca tek bir Libyalı polis veya asker görmedik ve güvenlik güçleri Tobruk’tan Bingazi’ye kadar birçok şehirde saldırıya geçen halktan kaçıyor” dedi.

 

Haberin Devamı

Bayda ve Bingazi kentlerinde çatışmalar azalırken, geceleri sokaklarda militanlar beliriyor. Afrikalı olan ve Fransızca konuşan bu militanların Çad’dan geldiğini düşünülüyor.

 

Diğer yandan, Tobruk’daki askeri birliklerin komutanı Tümgeneral Süleyman Mahmud, El Cezire’ye, kontrolündeki askerlerin halkın safına geçtiğini belirtti. Mahmud, “Biz halkın yanındayız.. Geçmişte Kaddafi’yi destekliyordum ancak artık durum değişti. O bir tiran” dedi.

 

Yetkililer ise basın üzerinde çok sert kısıtlamalar uyguluyor. Libya’dan gelen haberler yaşanan şiddet olaylarında en az 300 kişinin öldüğünü gösteriyor.

 

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini ise güvenilir kaynaklara dayanarak en az bin kişinin çatışmalarda öldüğünü ileri sürdü.

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:  
http://twitter.com/HurriyetPlanet
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!