Liberman 'casus belli'yi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Liberman casus belliyi açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 00:00

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Hizbullah'ın Suriye'nin kimyasal ve biyolojik silahlarını elde etmeye çalıştığını savunarak, bu ihtimalin kendileri için "açıkça savaş nedeni" (casus belli) olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Lieberman, İsrail-AB Ortaklık Konseyi'nin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Hizbullah'ın kimyasal ve biyolojik silah edinmek istediği ve bu yönde girişimlerde bulunduğu konusunda elimizde yeterli bilgiler mevcut. En büyük endişemiz bu. Bu kırmızı çizgimiz ve açıkla savaş nedeni" dedi.

Lieberman, Suriye'nin kimyasal ve biyolojik silahlarını Hizbullah'a vermesi halinde, "kararlılıkla, tereddüt etmeden ve teenni göstermeden harekete geçecekleri"ni kaydetti.

İSRAİL: KİMYASAL SİLAHLAR KONTROL ALTINDA

İsrail Savunma Bakanlığı yetkilisi Amos Gilad ise Suriye hükümetinin, kimyasal silah stokları üzerinde tam kontrole sahip olduğunu söyledi. Gilad "Rejim istikrarsızlaştıkça, kontrol de istikrarsızlaşacak. Kaygımız bu" dedi.

MUHALİFLERDEN İLGİNÇ ZAMANLAMA

Haberin Devamı

Hafta başında Tel Aviv ve Washington yönetimlerinin Suriye'ye yönelik bir operasyonu görüştükleri ABD basınına yansımıştı.

Bu haberlerden kısa bir süre sonra Suriyeli muhalifler de rejimin sınıra yakın bölgelere kimyasal silahları gönderdiğini iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi ise kimyasal dün yaptığı açıklamada kimyasal silahların hiçbir biçimde sivillere karşı kullanılmasının söz konusu olmadığını, bu silahların dışardan yönelecek saldırganlara karşı kullanılabileceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!