LGS ikinci nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LGS ikinci nakil sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 10:12

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil dönemi için tercih süreci tamamlandı. Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos tarihleri arasında alındı. Tercih işlemini tamamlayan öğrenciler, LGS ikinci nakil sonuçları için araştırmalara başladı. Peki, LGS ikinci nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için ilki hafta başında tamamlanan nakil yerleştirme sürecinin ikincisi, bugün 17.00 itibarıyla sona erdi.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları, 10 Ağustos Cumartesi duyurulacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!