LGS 3. nakil başvuruları başladı... Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

LGS 3. nakil başvuruları başladı... Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2018 17:19

Bayram sonrası LGS (Liselere Geçiş Sınavı) nakil işlemleri kaldığı yerden devam ediyor. İlki iki dönemi sona eren lise nakil işlemlerinin üçüncüsü de öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabiliyor. Peki, LGS 3. nakil başvuruları için son gün ne zaman? Lise boş kontenjanları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil süreci başladı. Dört dönemde yapılacak nakil yerleştirme sürecinin ilk ikisi tamamlandı, üçüncü nakil başvuruları ise bayramdan sonraya ertelendi. Peki, LGS 3. nakil başvuruları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan LGS nakil kılavuzuna göre, nakil işlemleri 4 aşamada yapılacak. Birinci ve ikinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üçüncü nakil tarihlerine çevrildi. Yerleştirmeye esas nakil tercih işlemleri, Bakanlığın "http://www.meb.gov.tr" veya "https://e-okul.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerine göre yapılıyor.

Herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, üçüncü ve dördüncü nakil dönemlerinde bir okula yerleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil dönemlerinin üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta, dördüncüsü 3-6 Eylül'de yapılacak. Sonuçlar, 3 Eylül ve 8 Eylül'de ilan edilecek.

Haberin Devamı

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

27-31 Ağustos 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih başvurularının alınması
3 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 3. Nakil sonuçlarının açıklanması
3-6 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
8 Eylül 2018 / Yerleştirmeye Esas 4. Nakil sonuçlarının açıklanması

TERCİH LİSTESİNİN ÇIKTISI ALINACAK

- Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

- Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabiliyor.

- Tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacak.

BOŞ KONTENJAN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Lise tercihlerini yapan ancak herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, ikinci sonuçların ardından yeniden tercihlere odaklanacak. Nakil yerleştirmelerine E Okul üzerinden açıklanan veriler aracılığıyla erişebilecek olan öğrenciler, boş kontenjan bilgilerinden yararlanacak. Boş kontenjan bilgileri aşağıdaki linkten sorgulanabilecek.

Haberin Devamı

BOŞ KONTENJAN BİLGİLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!