LGS 1. nakil sonuçları açıklandı - LGS İkinci nakil başvurusu için son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

LGS 1. nakil sonuçları açıklandı - LGS İkinci nakil başvurusu için son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2019 09:06

LGS 1. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın günler öncesinden de duyurduğu 5 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. Yerleştirmeye esas birinci nakil sürecinde yerleşemeyen veya yerleştikleri okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için LGS İkinci nakil fırsatı sunuluyor. Peki, LGS İkinci nakil başvurusu için son gün ne zaman?

Haberin Devamı

LGS 1. Nakil sonuçlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanmasının ardından yerleştirmeye esas nakil verileri de erişime açıldı. Buna göre birinci yerleştirme sonuçları kapsamında yerleşen öğrenci oranı yüzde 98 olarak açıklandı. Yerleşen öğrenci sayısı ise 1 milyon 27 bin 322 olarak duyuruldu.

İKİNCİ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI BAŞLADI

5 Ağustos’ta başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 8 Ağustos'ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları 10 Ağustos'ta duyurulacak. Böylece merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRMEYE ESAS 1. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 19-23 Ağustos tarihlerinde alınacak.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 (iki) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecekler. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 2 (iki) okul seçilebilecek.

YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI YÜZDE 98

Milli Eğitim Bakanlığı, yüzde 98'lik bir oranla birinci nakil ve yerleştirme sürecinin tamamlandığını açıkladı. Birinci nakil ve yerleştirme süreci sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 27 bin 322 olarak açıklandı.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME İLGİ ARTTI

Bu yıl ilk kez yüzde 1'lik dilimden öğrenci alınan mesleki ve teknik Anadolu liselerine ilgi, birinci nakil döneminde de arttı. Yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısı, birinci yerleştirme sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 5 arttı. Geçen yıl her yerleştirme sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci oranı azalmıştı. Öte yandan, birinci yerleştirme ve yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda mesleki ve teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrenci sayısının geçen seneye göre yüzde 15 artması dikkati çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!