Leyla Aydemir'den 18 gün sonra acı haber: O artık melek

Güncelleme Tarihi:

Leyla Aydemirden 18 gün sonra acı haber: O artık melek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 01:20

Kötü haberler art arda geliyor. Türkiye, Ankara’da cansız bedeni toprağa gömülü bulunan 8 yaşındaki Eylül’ün şokunu atlatamadan, Ağrı’nın Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in cesedinin bulunmasıyla bir kez daha kahroldu.

Haberin Devamı

Minik Leyla, otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah Bezirhane köyünde toprağa verildi. Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.

TÜRKİYE SEFERBER OLDU

Ağrı’da Şükran- Nihat Aydemir çifti, Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü kızları Leyla’yla birlikte bayramlaşmak için dede Zeki Aydemir’in yaşadığı 300 nüfuslu Bezirhane köyüne gitti. Aile bayramlaşmanın ardından, Nihat Aydemir’in babasının evine geçti. Aydemir çifti içeri girerken Leyla, kapı önünde oynamaya başladı. Yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan çift, kızlarını bulamadı. Tüm aramalara rağmen Leyla bulunamayınca jandarmaya haber verildi. Aramalara AFAD, güvenlik korucuları, UMKE, STK’lar, Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Özel Harekât ekipleriyle kadavra arama köpekleri de katıldı.
Tüm bunlardan sonuç çıkmayınca, valilik kriz masası oluşturdu. 5 bin fotoğrafı il geneline dağıtıldı. Leyla’nın ailesine sayısız ihbar telefonu geldi. Küçük kızın, Mardin, Sivas ve Silivri’de görüldüğü iddialarının asılsız olduğu saptandı. Köyde çocuklara camları kırık beyaz minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası da asılsız çıktı.

Haberin Devamı

KÖYE 3 KM MESAFEDE

Tüm Türkiye’nin bulunması için seferber olduğu küçük kızın kaçırıldığı ihtimali üzerinde duruldu. 18 gün süren çaresiz bekleyiş, dün saat 17.45’te son buldu. Leyla’nın cesedi, kaybolduğu Bezirhane köyüne 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisine ot biçmek için giden bir köylü tarafından dere yatağı içerisinde bulundu. Jandarma, köye giriş çıkışları kapattı. Olay yerinde delil arandı. Leyla’nın ailesi acı haberle yıkıldı, sinir krizi geçirdi. Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Torunumu bugün ot biçmek için bölgeye giden bir köylü bulmuş. Gidip baktığımızda yüzü suya basılmış şekilde duruyordu. Sırtında yara izleri vardı. Yüzüne bakamadım. Mavi gözlümü bu hale getirenler hesap versin” dedi.

Leyla Aydemirden 18 gün sonra acı haber: O artık melek

Haberin Devamı

MAVİ BONCUKLU KOLYESİ BOYNUNDA BULUNDU

Leyla Aydemir’in cenazesi saat 23.40 sıralarında Erzurum Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cezaneyle birlikte aileden sadece amcası Yusuf Aydemir geldi.  Erzurum Adli Tıp Kurumuna getirilen minik Leyla'nın naaşının otopsi işlemi 3,5 saat sürdü. Daha sonra Leyla'nın cenazesini taşıyan ambulans, memleketi Ağrı'ya hareket etti.  

Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla’nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi.

GÜNLERCE AÇ BIRAKILMIŞ OLABİLİR İDDİASI

Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde ölü bulunduğunda Leyla'nın bedeninin aşırı zayıfladığı, katil ya da katilleri tarafından günlerce aç bırakılmış olabileceği iddia edildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Ağrı’da Ramazan bayramının ilk günü ailesi ile birlikte bayram ziyareti için gittiği Bezirgan Köyü’nde kaybolan ve 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir Ağrı'nın Bezirhane köyünde sabahın erken saatlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Baba Nihat Aydemir’in bugün öğle yapılması planlanan cenaze için tören istemediğini belirtmesi üzerine Leyla Aydemir’in sabah defnedildiği belirtildi.

Leyla Aydemirden 18 gün sonra acı haber: O artık melek

Muhammet Aydemir, kardeşi Leyla'nın mezarı başında gözyaşları döktü

AMCASI: ''LEYLA'M, SENİN KANIN YERDE KALMAYACAK''

Bu arada cenazeyle Ağrı'dan Erzurum'a gelen ve güçlükle ayakta durabilen Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir, naaş ambulansa konulurken "Leyla'm, senin kanın yerde kalmayacak." ifadesini kullandı.

3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ağrı Valisi Süleyman Elban, “Söz konusu alan daha önce balık adamlarımız tarafından ve havadan drone görüntüleri ile çok fazla taraması yapılan bir alandı ancak maalesef bugün bu alanda cansız bedenine ulaşıldı” dedi. Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca görevlendirilen 3 savcı, inceleme başlattı. 

Haberin Devamı

Leyla Aydemirden 18 gün sonra acı haber: O artık melek

DARP OLDUĞUNA DAİR İŞARET VAR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam CNN Türk’te Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın programında Leyla Aydemir’le ilgili şunları söyledi:
“Bütün milletimizi üzen bir olayla karşı karşıyayız. Hepimizin umudu canlı bulmaktı. Teknik takiplerde umutlanmıştık, bir sonuç almayı düşünüyorduk. Bugün ben de Ağrı’daydım bilgi aldım arkadaşlardan ‘ne durumdayız’ diye, burada açıklamayacağım bir yoldan yürüyor idik. Daha önce arkadaşlarımızın defalarca aradıkları bir yer. Bu aradığı yerle alakalı böyle bir durumla karşılaşınca, ‘biz görmedik, fark etmedik ya da çocuğun cansız cesedi suyla beraber aşağı inmiş’ dediler. İlk belirlemelerde 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenim var. İlk belirlemelere göre bir tecavüz yok, Allah muhafaza. Sanki sonradan oraya getirilmiş gibi bir izlenim söz konusu. Olayın hem kriminal boyutunu hem de diğer boyutunu arkadaşlarımız takip ediyorlar. Çok ufak bir işaret var, darp olduğuna dair çok ufak bir şey gözüküyor. Darp mıdır değil midir otopsi sonucunda belli olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!