Levent Kırca'nın 'Son'u gösterimde

Güncelleme Tarihi:

Levent Kırcanın Sonu gösterimde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 11:38

Yılların tiyatro sanatçısı Levent Kırca, en büyük düşünü gerçekleştirdi. Kırca'nın yönetmenliğini yaptığı ilk sinema filmi Son bugün seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Sinemaseverleri üç yeni film bekliyor bu hafta: Levent Kırca ve ekibinin imzasını taşıyan Son, İtalyan yönetmen Nanni Moretti'nin Altın Palmiyeli Oğul Odası ve genç yönetmen Hüseyin Karabey'in F tipi cezaevlerindeki yaşam koşullarını  beyazperdeye taşıyan  ödüllü belgeseli Sessiz Ölüm.

Levent Kırca ve ekibinin Son adlı filmi bugün Türkiye çapında 78 sinemada birden gösterime giriyor. Film,  ellerini neye uzatsalar başarısızlığa uğrayan altı adamın öyküsü. Günün birinde yolları kesişiyor ve hep birlikte bir şeyler yapmaya, hiç değilse bir kere başarılı olmaya and içiyorlar. Altı kafadar bu amaçla bir film yapmaya karar veriyorlar. Hepsi de biliyor ki bu onların son şansı.

Bu yılki Yabancı Film Oscar'ında İtalya'yı temsil edecek olan Oğul Odası, Nanni Moretti'nin imzasını taşıyor. Moretti, senaryosuna katkıda bulunduğu ve başrollerden birini üstlendiği filmde, genç oğlunu yitiren bir ailesinin öyküsünü anlatıyor.

Genç yönetmen Hüseyin Karabey'in Sessiz Ölüm'ü bu yılki  Uluslararası Ankara Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Film Yarışması'nda ikincilik ödülünü kazandı. Film, Karabey'in, Türkiye'nin yanısıra ABD, İspanya, İtalya ve Almanya'daki F tipi cezaevlerinde kalan mahkumlarla yaptığı söyleşilerden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!