Lav’lı Uzi’li çete

Güncelleme Tarihi:

Lav’lı Uzi’li çete
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eski Özel Timciler'in haraç çetesi çökertildi. 9 çete üyesiyle küçük bir orduyu donatabilecek silah ve patlayıcı ele geçirildi.

Haraç alıp, çek senet tahsilatı yaptıkları gerekçe-siyle meslekten ihraç edilen eski Özel Tim polisleri Ali Turan Yaka ve Mehmet Duran'ın da aralarında bulunduğu haraç çetesinin 9 üyesi yakalandı. Gaziantepspor Başkanı’na yönelik silahlı saldırı ile İstanbul Büyükşehir Belediye binasının kurşunlanması olaylarını gerçekleştirdikleri belirtilen çete üyeleriyle birlikte küçük bir orduyu donatacak cephanelik de ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, çetenin 30 Eylül'de başlayan seri operasyonlar sonucu çökertildiğini açıkladı. Baskınlarda, Ali Turan Yaka, Mehmet Duran, Mehmet Yeterler, Saffet Kemal Ertürk, Salim Güler, Tamer Durak, Oktay Çakır, Hakan Çağlar ve Aydın Alagöz yakalandı. ‘Mehmet Demir’ sahte kimlikli Mehmet Duran'ın Trabzon'da Özel Harekât Şubesi'nde görev yaparken haraç alma, çek senet tahsilatına karışma suçuyla meslekten ihraç edildiği bildirildi. Eski Özel Timci, Ali Turan Yaka'nın da 1995'te benzer suçlara karıştığı için meslekten atıldığı belirtildi.

Suç dosyaları kabarık

Yakalanan kişilerin, 7 Kasım 1997'de, Gaziantepspor Kulübü ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'a silahlı saldırı düzenlenmesi ve Asbaşkan Asım Atmaz'ın yaralanması eylemini gerçekleştirdiği belirlendi. Aynı kişilerin, geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasını kurşunladıkları anlaşıldı. Çetenin ayrıca, geçen yıl Kadıköy'de 2 kişinin tahsilat amacı ile yaralanması, Alibeyköy'de 10 milyar liralık çek-senet tahsilatı, Kadıköy'de 140 bin dolarlık çek-senet tahsilatı, Şişli'de otopark işgali, kendilerini polis olarak tanıtıp Tuzla, Kadıköy, Beşiktaş ve Bayrampaşa' da 5 şirketten para gasp etmek suçlarına karıştıkları da belirlendi.

Cephanelikten bunlar çıktı

Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramada ele geçirilenlerin listesi şöyle: 1 adet lav silahı, 1 adet Uzi marka otomatik tabanca, 8 adet çeşitli çap ve markalarda tabanca, 3 adet kuru sıkı tabanca, bir adet pompalı tüfek, 3 adet sis bombası, 3 adet gaz bombası, bir adet F-1 Rus savunma tipi el bombası, 1 adet CS göz yaşartıcı bomba, 50 gram TNT, 100 gram C-3 plastik patlayıcı, 2 paket barut, 2 adet sevk fişeği ve 2 adet işaret fişeği, 16 adet şarjör, çeşitli silahlara ait 915 adet fişek, 2 adet el telsizi ve şarj cihazları, 5 adet sahte polis tanıtma karnesi, 2 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet noter tasdikli sahte nüfus cüzdanı sureti, 1 adet manyeto ve 1 adet kelepçe.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!