Lav emri, ‘Tayfun’dan

Güncelleme Tarihi:

Lav emri, ‘Tayfun’dan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da Emniyet Müdürlüğü ve Harbiye Orduevi'ne lav silahıyla saldıran DHKP-C örgütünün eylem için Türkiye'ye gelen 50 militanı polisi alarma geçirirken, emirleri örgütün merkez komite üyesi ‘Tayfun' kod adlı Semih Genç'in verdiği saptandı. İçişleri Bakanlığı'nın 4 Temmuz 1997'de tüm İl Emniyet Müdürlükleri'ne gönderdiği yazıda, DHKP-C eylemlerine karşı tüm birimlerin uyarılması istendi. Yazıda, Almanya ve Suriye'de eğitim gören örgütün Silahlı Propaganda Birliği (SPB) üyesi 50 teröristin çeşitli yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı ve ikişer kişilik mobil timlere ayrılarak illere dağıldıkları belirtildi. Örgütün yerel birimleriyle bağlantı kurmayan, sürekli bölge değiştirip, genellikle bir erkek ve bir kız olarak dolaşan SPB üyelerinin her timinde cep telefonları olduğu ve bunlarla haberleşip, emirleri yurtdışından aldıkları kaydedildi. SPB'nin liderliğine örgütün merkez komite üyesi ‘‘Tayfun'' kod adlı cezaevi firarisi Semih Genç'in getirildiği ve bu kişinin de eylemleri organize etmek amacıyla İstanbul'a yerleştiği yazıda yeraldı. Yazıda, polis, askeri kuruluşlar ve siyasi partilerin hedef seçildiği belirtilerek, ‘‘Örgüt, temmuzu eylem ayı ilan etti. Gerekli istihbarat çalışmalarını yapan örgüt kamu kuruluşları, asker ve polis kuruluşlarıyla, siyasi partilerin toplantı günlerini hedef alarak ses getirecek eylemler peşinde'' denildi. SPB üyelerinin elinde bombaların yanısıra lav ve RPG roketatarlarının da bulunduğu vurgulandı.

Bu arada Cumhurbaşkanı Demirel, Gürcistan seyehati dönüşünde ilk iş olarak, Başbakan Yılmaz ile Genelkurmay Başkanıİsmail Hakkı Karadayı'dan, Harbiye Orduevi'ne saldıranların süratle yakalanmasını istedi.

Hulusi Sayın'ın katili

Semih Genç, 1960 İstanbul doğumlu. Örgüt içinde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinin sorumluluğunu yaptı. Birçok eylem planladı. Emekli Orgeneral Hulusi Sayın'ın katil zanlısı. İstanbul 4'üncü Levent'te Beşiktaş Ekipler Amiri'nin makam otomobilini taranarak 4 polisin şehit edilmesi eylemine katıldı. İzmir Sabuncubeli Çiçekliköy'de jandarmayla çatışmaya girdi. Aralık 1992'de yakalandı. Üç ay sonra 19 Şubat 1993 tarihinde İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'nden 5 arkadaşıyla birlikte firar etti. Yurtdışında örgütün merkez komitesi içinde yeralan Semih Genç, SPB'nin mobil timlerinin eylemlerini yönetmek için tekrar Türkiye'ye giriş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!