Lastik tamir ederken kolu koptu

Güncelleme Tarihi:

Lastik tamir ederken kolu koptu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 10:53

Konya da tamir ettiği lastiği şişirirken fırlayan çember kolunu kopardı. Kolu yerine dikilemeyen Alak, tedavi altında<1>Yeni

Haberin Devamı




Konya'nın Yunak İlçesi'nde 37 yaşındaki Hüsrev Alak, tamir ettiği lastiği şişirirken fırlayan çember kolunu kopardı. Kolu parçalandığı için yerine dikilemeyen Alak, hastanede tedavi altına alındı.

Olay, lastik tamircisi Hüsrev Alak'ın Fatih Mahallesi Halil İbrahim Caddesi'ndeki işyerinde meydana geldi. Bir TIR lastiğini tamir eden Alak, lastiğe hava basarak şişirmek istedi. Bu sırada, lastiğin dış yüzeyinde bulunan çelik çember, verilen havanın basıncıyla yerinden fırladı. İstinat çemberi olarak adlandırılan çelik parça hızla Alak'ın sağ koluna çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Alak’ın sağ kolu dirseğinden koptu.

Çağrılan 112 Acil Servis ambulansıyla Yunak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hüsrev Alak, ilk müdalenin ardından Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevek edildi. Alak'ın kolu parçalandığı için yerine dikilemedi. Alak, tedavi altına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Lasik tamircileri, bu tür kazaların zaman zaman yaşandığını belirterek, “Bu tür araçların lastiklerinin dış yüzeyinde, jant ile lastiğin birleştiği yerde çelikten çember bulunur. Lastiğe hava verilirken, bir süre sonra, lastiğin içindeki hava belirli seviyeye gelince lastik, istinat çemberini sıkıştırır. Bu sırada, çemberin tırnakları, yıpranma ya da başka bir nedenle yerine tam oturmadıysa, çember fırlar. Hem lastikteki hava hem de hava basmaya devam edildiği için, oluşan basınçla çember, çok güçlü bir şekilde yerinden fırlar” dedi.

Lastik tamir ederken kolu koptu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!