Lara, sırlarıyla birlikte gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Lara, sırlarıyla birlikte gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2002 01:51

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Üsküdar Amerikan Koleji öğrencisi Lara Falay'ın cenazesinde duygulu anlar yaşandı. Yakınları gözyaşlarını tutamazken, genç kız sırlarıyla birlikte Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Büyük Hendek Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törene Lara'nın babası Yosi Falay, annesi Verda Falay ve kız kardeşi Nikki Falay ile diğer aile üyeleri, okul arkadaşları ve aile dostları ile İstanbul'daki Musevi cemaatinden çok sayıda kişi katıldı. Lara'nın büyükbabası Hayim Falay, rahatsızlığı nedeniyle özel bir sedyeyle getirildi. Yarım saat süren tören, saat 12.00 duaların okunmasının ardından sona erdi. Verda ve Yosi Falay çiftinin üzerinde ‘‘Sevgili kızımıza’’ yazılı çelengi dikkat çekti. Sinagogun çevresi gönderilen çok sayıda çelenkle süslendi. Okul arkadaşları, Lara için dakikalarca gözyaşı döktüler.

Sinagog çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken, törene gelenler kontrol edildikten sonra içeriye alındılar. Sinagogun önünde bir ambulans bekletilirken, tören sırasında fenalaşan bir kişiye sağılık ekibi tarafından müdahale edildiği bildirildi. Cenaze töreninin ardından Lara Falay'ın cenazesi, Arnavutköy Musevi Mezarlığı'a götürüldü. Burada da hüzünlü anlar yaşandı. Lara'nın arkadaşları ise mezarı çiçeklerle süslediler. Lara Faray'ın okul arkadaşları, mezarlık çıkışında kendileriyle konuşmak isteyen gazetecilere tepki göstererek, yazılanların doğru olmadığını ileri sürdüler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!