Laleli'nin azizesi

Güncelleme Tarihi:

Lalelinin azizesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genç yönetmen Kudret Sabancı'nın ilk filmi ‘‘Laleli'de Bir Azize’’ bugün gösterime giriyor. ‘‘Gemide’’nin yönetmeni Serdar Çakar'ın yazdığı bir hikayeden yola çıkılarak senaryosu yazılan ‘‘Laleli'de Bir Azize’’, ‘‘Gemide’’ filmindeki olay örgüsüyle ilişkilendirilmiş.

Yeni Sinemacılar'ın yapımcılığıyla gerçekleşen ‘‘Laleli'de Bir Azize’’ içiçe geçmiş hikayeleriyle ‘‘erkek’’ kardeşi ‘‘Gemide’’yi bir bakıma tamamlıyor ama film ‘‘Gemide’’yi görmeyenlerin de hikayeyi tam anlamıyla anlayabilecekleri şekilde çekilmiş. Dokuz Eylül Üniversitesi Sinema-TV bölümü mezunu Kudret Sabancı, ilk uzun metrajlı filmi ‘‘Laleli'de Bir Azize’’yi çekmeden önce yaklaşık yirmi tane kısa filme imza atmış ve ‘‘Daylak’’ ve ‘‘Mutfakta Biri mi Var’’ adlı kısa filmleriyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller almış. Kudret Sabancı şu sıralar uzun süredir içinde olduğu TV dünyasında çalışmaya devam ediyor ve tartışma programı ‘‘A Takımı’’nı yönetiyor.

Oyuncularının çoğunun TV izleyicilerinin yakından tanıdıkları isimler ve yüzler olduğu filmin konusu kısaca şöyle: İstanbul'un suç semti Laleli'nin arka sokaklarında hayatlarını ‘‘Romen’’ kadınları satarak kazanan üç arkadaş, büyük patron Kör'e (Bahtiyar Engin) çaktırmadan ‘‘küçük işler’’ çevirmeye çalışırlar ama her şeyi yüzlerine gözlerine bulaştırırlar. Aziz (Güven Kıraç), Makor (İşdar Gökseven) ve -astımdan mustarip, sürekli nefes açıcı kullanıp duran- Doktor, sadece büyük patronu değil, birbirlerini de kazıklamaya çalışırlar. İşleri büyütüp büyük voliyi vurma hayalleri kurarak ‘‘bakire’’ bir fahişeyi (Ella Manea) mafya babası kılıklı işadamı Yamuk'a (Fikret Urucu) satmak üzerelerken dört denizciyle (‘‘Gemide’’ki tayfa) karşılaşırlar ve hem kızı hem de parayı kaptırırlar...

LALELİ’ DE BİR AZİZE

Yönetmen: Kudret Sabancı

Yapım: Yeni Sinemacılık, Önder Çakar-Sevil Demirci Çakar

Senaryo: Kudret Sabancı, Önder Çakar

Görüntü yönetmeni: Gökhan Atılmış

Müzik: Uğur Yücel

Oyuncular: Güven Kıraç (Aziz), İşdar Gökseven (Makor), Cengiz Küçükayvaz (Doktor), Ella Manea (Azize), Fikret Urucu (Yamuk), Bahtiyar Engin (Kör).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!