Laikliği dinsizlik sayanlar, tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Laikliği dinsizlik sayanlar, tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel cumhuriyetin 75'inci yılında birinci derecede sahip çıkılması gerekenin cumhuriyetin kendisi olduğunu söyledi. Şeriat hükümlerine dayalı Osmanlı'dan sonra çağdaş hukuk temellerine dayalı kurulan cumhuriyetin, din ve vicdan hürriyetine şemsiye olarak laiklik ilkesini benimsemiş olduğunu belirten Demirel, ‘‘Laikliği dinsizlik olarak kabul eden istismarlar, Türkiye'nin iç barışında fevkalade önemli bir tehlikedir’’ dedi.

Muğla Üniversitesi'nin 6'ncı öğretim yılına başlaması törenlerine katılan Demirel, ‘‘Uygarlık bir koşudur, bir maratondur. Takat ister. Birinci olmak şart değil ama koşmak şarttır. Milletimize bu şevki Atatürk vermiştir' diye konuştu. Çağdaş devletle birlikte Türkiye'ye çağdaş yaşamın da geldiğini vurgulayan Demirel şöyle devam etti:

‘‘Buradaki en önemli nokta milletin inanç hürriyeti, dini ve ibadeti hiçbir şekilde zedelenmemiştir. Türkiye devleti, halkın yüzde 99'u Müslümanlığa karşı olan bir devlet değildir. O kadar değildir ki, bugün cuma 71 bin camide ezan okunacak, camiler herkese açık, herkes ibadetini yapabilmekte. Türkiye Cumhuriyeti çağa uygun din ve vicdan hürriyetinin de şemsiyesi olacak laiklik prensibini benimsemiş devlettir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!