Laik Türkiye için Çağlayan’a

Güncelleme Tarihi:

Laik Türkiye için Çağlayan’a
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2007 00:00

Ankara Tandoğan’da 14 Nisan’da gerçekleştirilen ’Cumhuriyet Mitingi’nin ardından halktan gelen talep üzerine düzenlenen İstanbul Çağlayan mitingi bugün 13.00’te başlayacak.

Başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği olmak üzere ağırlıklı olarak kadın sivil toplum örgütlerinin organize ettiği mitingin en önemli sloganı, "Şeriata hayır, yaşasın Laik Cumhuriyet" olacak. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, "Söz konusu olan; Türkiye’yi, Cumhuriyetimizi, laik düzenimizi korumaktır. Onun için bu çağrıyı bu kez kadın kuruluşları yapıyor" diyerek, demokratik sivil toplum örgütlerinin ve halkın mutlaka Çağlayan’da olmaları gerektiğini belirtti. Saylan, "Birliğimizi ve gücümüzü dosta-düşmana göstermeliyiz. Şeriatın gelmesini, laik düzenimizden ödün verilmesini asla kabul edemeyiz" diye konuştu.

Mitinge katılacak, otobüs, midibüs, minibüs ve özel araçların tamamı araçlarının ön ve arka yüzünde güvenlik için gerekli olan ’Cumhuriyet mitingi" yazısını taşıyacak. CHP, mitinge katılacak milletvekilleri için Ankara’dan İstanbul’a 2 otobüs kaldıracak. ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Ercan da, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Mitinge öncelikle Trakya, Marmara ve Ege bölgelerinden yoğun bir katılımın sağlanması için gereğinin yapılması"nı talep etti. Mitinge DİSK de katılarak, destek veriyor.

YOLLAR KAPATILACAK

Miting için Çağlayan Meydanı’na üç koldan yürünecek. Şehir dışından gelenler Okmeydanı’nda toplanıp, Piyale Paşa Bulvarı’ndan; diğer katılımcılar da Perpa’dan ve Şişli Camii’nin önünden Çağlayan’a yürüyecekler. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre saat 07.30’dan itibaren miting bitimine kadar trafiğe kapatılacak yollar şöyle: Darülaceze, Piyalepaşa, Çağlayan Vatan, Kağıthane, Dr. Cemil Bengü, İzzet Paşa, Abide-i Hürriyet, 28 Nisan, Halide Edip Adıvar ve Fevzi Çakmak caddeleri ile Feriköy Kasap, Akar, Eğitim, Ayazma, Gürun ve Fırın Arkası, Fırın Aralığı, Çınar, Çağlayan Top Sahası Yanı, Egemen, Yurt, Kanarya, Zafer, Yavuz, Avcılar, Yeniyol ve İdil sokaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!