Ladin’i bulma yarışı

Güncelleme Tarihi:

Ladin’i bulma yarışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 01:47

İngiliz ve Amerikan komandoları, Ladin'i önce bulmak ve prestij kazanmak için amansızca yarışıyor.

İnternet haber sitesi Drudgereport, ABD ile İngiltere arasında Usame bin Ladin'i yakalama yarışı olduğunu iddia etti.

Habere göre, Afganistan'da bulunan Amerikan özel birlikleri ile İngiliz SAS komandoları, Ladin'i önce bulup zafer kazanmak için kıyasıya yarışıyor.

Drudgereport, komandolar arasındaki bu çekişmenin iki ülke arasında ciddi bir soruna dönüştüğünü de ileri sürdü.

Amerikan casus uçakları ve komando grupları, Ladin'in bulunabileceği bölgeleri karış karış tararken teröristin gizlendiği yerle ilgili çelişkili haberler geliyor. Kimi haberlere göre Ladin, Pakistan'a kaçmayı başardı. Bazı iddialara göre ise halen Afganistan'ın doğu kesimlerinde.

PAKİSTAN'DA OLASILIĞI

The Times of India Gazetesi, Ladin'in Pakistan'da olduğu iddiasının halen hapiste bulunan Afgan bir uyuşturucu kaçakçısı tarafından ortaya atıldığını bildirdi.

Buna göre, Usame bin Ladin, Peşaver'in 180 kilometre kuzeybatısındaki dağ kasabası Dir'de saklanıyor. Gazete, Hint askeri ve istihbarat yetkililerin de bir ay önce aynı kanıda olduklarını yazdı.

Bazı Kuzey İttifak yetkilileri de Usame bin Ladin'in Afgan-Pakistan sınırını sık sık geçtiğini ifade ediyorlar. Bin Ladin'in Pakistan'da tabanı var ve ABD özel güçlerinin Pakistan sınırları içinde operasyon düzenlemeyeceği ifade ediliyor.

CELALABAD’DA KAMPTA

Ülkenin doğusundaki üç eyalet üzerinde hak iddia eden Doğu Şurası'nın Kanun ve Düzen Bakanı olan Hazret Ali ise Ladin'in geçen hafta içinde Celalabad'ın 60 kilometre güneybatısındaki çok iyi korunan bir kampta görüldüğünü ileri sürdü. Hazret Ali, güvenilir muhbirlerin verdiği bilgiye göre Ladin'in Tora Bora Köyü yakınlarındaki bu kampta görüldüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!