La Scala'dan Istiklal Marşı

Güncelleme Tarihi:

La Scaladan Istiklal Marşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 01:51

La Scala Filarmoni Orkestrası, Ravenna Festivali'ni, Dostluk Köprüsü temasıyla Erivan'dan sonra İstanbul konseriyle tamamladı. Ünlü orkestra, açılışta TRT korosunun eşliğiyle İstiklal Marşı'nı da seslendirdi.

Dünyaca ünlü La Scala Filarmoni Orkestrası, önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir konser verdi.

Ravenna Festivali, La Scala Tiyatrosu Vakfı ve Uluslararası İstanbul Müzik Festivali işbirliği ve Pirelli'nin sponsorluğunda düzenlenen konserde orkestrayı ünlü şef Riccardo Muti yönetti. Konserin açılışında, koro şefi Gökçen Koray yönetimindeki TRT İstanbul Gençlik Korosu da La Scala Filarmoni Derneği Korosu'na eşlik ederek İstiklal Marşı'nı ardından da İtalyan Milli Marşı’nı seslendirdi.

DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Konser aynı zamanda İtalya'da ‘‘Dostluk Köprüsü’’ başlığı altında gerçekleşen Uluslararası Ravenna Festivali'nin bu yılki kapanış konseri olma özelliğini de taşıyor. Orkestra, bir gün önce de Ermenistan'ın başkenti Erivan'da konser verdi.

Barbara Frittoli (soprano) ve Ferrucio Furlanetto'nun (bas) solist olarak yer aldıkları ve bütünüyle Verdi'nin eserlerine yer verilen konserde, Nabucco, La Forza del Destino Operası'ndan bölümler ve Dört Kutsal Parça'dan ‘‘Stabat Mater’’ ile ‘‘Te Deum’’ seslendirildi. La Scala Filarmoni Orkestrası, 1982'de Milano'daki La Scala Operası bünyesinde senfonik repertuvarı genişletmek amacıyla kuruldu. 1987'den itibaren birinci şef olan Muti, orkestranın yükselişinde önemli bir rol oynadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!