KYK yurtlarının açılacağı tarih belli oldu! KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtlarının açılacağı tarih belli oldu KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 19:05

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 2018-2019 eğitim öğretim yılı için açılacağı tarih belli oldu. Bu açıklamanın ardından gözler, KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden çok sayıda kişi, kurumdan yapılacak açıklamalara odaklanmış durumda. Peki, KYK yurtları ne zaman açılacak? KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Üniversite eğitimine başlayacak olan öğrencilerin barınma sorununu çözecek olan KYK yurt başvuru sonuçları, son günlerin gündem konularından birisi oldu. KYK yurtlarının açılacağı tarihi duyuran Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt sonuçları ile gündemdeki kurumlar arasında yer aldı. Peki, KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yurtların açılacağı tarih ve diğer detaylar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Resmî Twitter Hesabı'ndan yapılan açıklamaya göre yurtlar, 17 Eylül 2018 tarihinden itibaren açılarak hizmet vermeye devam edecek. Kurumun hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Gençler! Sizler için 7/24 çalışıyoruz. Gerçekleştirilen yeni düzenleme ile huzur, güven ve konforunuz için #KYKYurtları17EylüldeAçılıyor"

Haberin Devamı

YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3-10 Eylül tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden yapılan KYK yurt başvurularının tamamlanmasının ardından başvuru yapan çok sayıda kişi KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Konu hakkında henüz net bir tarih açıklaması yok. Ancak 17 Eylül'e kadar sonuçların açıklanacağı tahmin ediliyor. Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye "yurtkur.gsb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek. Bu hususta önemli bir gelişme olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

KYK YURTLARINA ZAM YOK

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,  yaptığı açıklamada, üniversite hayatına bu yıl başlayacak gençleri selamlayarak, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin her şehrinde tüm hazırlıklarını yaptı ve yeni heyecanla öğrencilerimizi bekliyor. Gençlerimizin huzuru, güveni, mutluluğu bizim en büyük önceliğimiz. Çabamız ülkemizin bütün imkanları ve kaynaklarıyla onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Huzuru, güveni, mutluluğu esas alan Bakanlığımızın yurtları, gençlerimizin evi, yurdu, yuvası. Başımızın tacı olan gençlerimiz için her türlü fedakarlığa hazırız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu bağlamda Bakanlığa bağlı yurtlarda kalacak yaklaşık 700 bin üniversiteli gence ve ailelerine önemli bir müjdeleri olduğunun altını çizen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Evet bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."

Haberin Devamı

NÖBETÇİ YURT MÜJDESİ

AKDENİZ Üniversitesi’nde (AÜ) 24 Eylül’den önce ders başı yapacak olan öğrencilerin yaşadığı yurt krizi, rektörlük yönetimi ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Antalya İl Müdürlüğü’nün girişimi ile çözüldü.

24 Eylül tarihi öncesinde ders başı yapan ve yurt yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilerin nöbetçi yurtlara kabul edileceğini açıklayan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, “Mağduriyet yaşanmayacak” dedi.
“Öğrencilerimizin bize emanet olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” diyen Ünal, “Öğrencilerimiz yurt başvuru sonuçları belli oluncaya kadar misafir olarak yurtlarımızda kalabilecek. Tabi bunun için resmi başvuru yapmaları gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uygulama sayesinde yurt mağduriyeti yaşanmayacağını kaydeden KYK Antalya İl Müdürlüğü yetkilileri ise şu bilgileri aktardı: “Nöbetçi yurtlarımız şu anda faaliyette. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlarda açılacak ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!