KYK yedek yurt kaydı için gerekli belgeler neler? KYK yedek yurt yerleştirmeleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

KYK yedek yurt kaydı için gerekli belgeler neler KYK yedek yurt yerleştirmeleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2019 13:44

KYK yedek yurt sonuçları için bilgileri dün açıklayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, taahhütname onayı sonrası kayıtların tamamlanacağını duyurdu. Taahhütname onayını tamamlamayan öğrencilerden doğan boşluklara ise KYK yedek yurt yerleştirmeleri alınmaya devam edilecek. İşte, KYK yurt yerleştirme sonuçları ve kayıt için gerekli belgeler

Haberin Devamı

KYK yurt yedek sonuçları, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun E-Devlet sayfası üzerinden açıklandı. KYK yurt yedek sonuçları sonrasında öğrenciler, kalacakları yurtlar için bazı belgeleri temin etmek zorunda olacak. Peki, KYK yurt yedek sonuçları sonrasında neler yapmak gerekiyor? İşte, barınma ihtiyacın KYK yurtları ile sağlamak isteyen öğrenciler için bazı bilgiler

KYK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YEDEK YERLEŞTİRMELERİN SONUNCUSU 12 EYLÜL TARİHİNDE

İlk yedek yerleştirme 5 Eylül, ikinci yedek yerleştirme 9 Eylül gerçekleştirildi. Üçüncü yedek yerleştirme de 12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirme işlemleri bu tarihlerden sonra da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edilecek.

TAAHHÜTNAME ONAYI YETERLİ OLACAK

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) yurt sonuçlarının ardından taahhütname onayı alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Barınacağı yurtlar için kayıt ücretini ödeyen öğrenciler, E-Devlet üzerinden taahhütname onayını tamamlamalarının ardından herhangi bir işlem için yurtlara gitmek zorunda kalmayacak. Ancak okullarının akademik takvimi dolayısıyla barınmaya başlamayan öğrencilerin, bu durumu yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek bildirmesi gerekecek.

Öğrenciler, yurtlarda barınmaya başlamalarının ardından 4 adet fotoğraf, kişisel İBAN numarası ve öğrenci belgelerini teslim etmek zorunda olacak.

YURT ÜCRETİNİ İNTERNETTEN ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?
Yeni dönemde yurt ücretleri artış gösterecek. Geçen yıl 180 lira olan yurtların ücreti 215 lira, 213 lira olanlar 250 lira, 237 lira olanlar 280 lira, 258 lira olanlar 310 lira, 285 lira olanlar 340 lira olarak tahsil edilecek.

TOPLAM 671 BİN 508 ÖĞRENCİ YURTLARDAN FAYDALANABİLECEK
81 il 228 ilçede bulunan 759 yurttan toplam 671 bin 508 öğrenci yararlanabilecek.

BAKMADAN GEÇME!