KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Heyecan dorukta!

Güncelleme Tarihi:

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Heyecan dorukta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2017 08:54

KYK yurt başvuru sonuçları öğrenciler ve veliler tarafından sorgulanmaya devma ediyor. Üniversite eğitimine başlayacak olan gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için gerçekleştirdiği KYK yurt başvurusu, sonuçları ile sorgulanmaya başlandı. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı garantörlüğünde gerçekleşen KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KYK yurt başvuru sonuçları için öğrencilerin geri sayımı devam ediyor. Üniversite eğitimi görmek isteyen milyonlarca kişi, ilk etapta büyük önem taşıyan barınma problemini çözmek için KYK yurt başvurusunda bulundu. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları ne zamna açıklanacak? İşte, öğrencilerin beklediği o tarih hakkında bazı bilgiler

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 16-22 Ağustos tarihinde alınan KYK yurt başvurusu, 2 Eylül Cuma günü yerleştirme sonuçları ile adaylarla paylaşılmıştı. Bu yıl 14-20 Ağustos tarihinde gerçekleşen sonuçların, geçtiğimiz seneye oranla 31 Ağustos tarihinde adaylarla paylaşılması bekleniyor. YURTKUR konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin araya girmesi, sonuçların 5 Eylül itibariyle açıklanmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

TOPLAM BARINMA KAPASİTESİ 600 BİN

Türkiye genelinde birçok il ve ilçe merkezinde bulunan KYK yurtları, toplamda 600 bin öğrencinin barınmasına olanak sağlayabiliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu kayıtlarına geçen verilere göre bu yıl KYK yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrenci sayısı 368 bin 954 olarak açıklandı.

ÖĞRENCİ BİLGİLERİNİN DOĞRULUĞU 11 KURUMDAN TEYİT EDİLİYOR

Öğrencilerden başvuru esnasında alınan bilgilerin doğruluğunu 11 ayrı kamu kurumundan teyit eden Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu kamu kuruluşlarından aldıkları bilgiyi başvuruların değerlendirmesinde kullanıyor. İlgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla öğrencilerin kimlik, öğrenim ve aile bilgileri, 10 milyonun üzerinde online işlem yapılarak inceleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL REKOR BAŞVURU OLMUŞTU

2016 yılında toplam 383 bin 538 öğrenciden başvuru alan Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu başvurulardan 364 bin 720'sini geçerli saydı. Değerlendirmeye tabi tutulan öğrencilerden 162 bin 599'u yurtlara yerleştirilirken, 202 bin 121 öğrenci ilk etapta yedek olarak belirlendi.

2 Eylül'de açıklanan yurt başvuru sonuçlarının ardından yedekte kalan öğrenciler için 9-17 ve 22 Eylül olmak üzere 3 yedek başvuru alındı.

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDEN ALINIYOR?

Haberin Devamı

İlk defa yurda yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. Sabit bir tutar değildir. İlgili banka ATM’lerinde, kyk.ziraatbank.com.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak gözükmektedir.

Güvence bedeli öğrenci yurt kaydını sildirdiğinde iade edilir.

BAKMADAN GEÇME!